Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέπτεται σήμερα Κυριακή (12/2) την Τουρκία. Τον  υπουργό Εξωτερικών,  θα συνοδεύσει ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, θα συναντηθεί με τα μέλη της ελληνικής αποστολής βοήθειας, η οποία επιχειρεί σε περιοχές που υπέστησαν τεράστια καταστροφή εξαιτίας του σεισμού 7,8 βαθμών της 6ης Φεβρουαρίου.

Σεισμός στην Τουρκία: Επιχειρεί ξανά στην Αντιόχεια η ΕΜΑΚ – Αναζητούν επιζώντες στα ερείπια

Ο Ν. Δένδιας θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια και θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στις προσπάθειες απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες για ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει οδηγίες στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στη Γενεύη να προβεί σε ενέργειες ώστε να δοθεί έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ στην Τουρκία και στη Συρία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης έχει αναλάβει τον συντονισμό φορέων και ιδιωτών που επιθυμούν να συνδράμουν στις προσπάθεις συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.

Εντωμεταξύ, νέα μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την περιοχή του Καχραμαναράς.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η ελληνική αποστολή έλαβε πληροφορίες ότι υπάρχουν επιζώντες κάτω από χαλάσματα σε ένα σημείο πέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αντιόχειας.

Οι Έλληνες διασώστες θα αναζητήσουν με τα μέσα που διαθέτουν πιθανούς επιζώντες κάτω από τα ερείπια και στη συνέχεια θα οργανώσουν την επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Αντίπαλος ο χρόνος

Όπως όλοι γνωρίζουν, ο μεγάλος αντίπαλος των σωστικών συνεργείων είναι ο χρόνος που περνά, καθώς πλέον έχουν περάσει περισσότερες από 130 ώρες από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Στα θετικά είναι το γεγονός ότι ένα βρέφος μόλις δύο μηνών βγήκε από τα χαλάσματα έπειτα από 128 ώρες.