Νεκρός βρέθηκε ο Έλληνας που αγνοείτο στην Αντιόχεια, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την περιοχή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι διασώστες εντόπισαν το άψυχο σώμα του 65χρονου, κάτω από τα συντρίμμια.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε και το σώμα της γυναίκας του ομογενή.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το MEGA, η επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του ζευγαριού των Ελληνών  σταμάτησε χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποιο σημάδι ζωής από το άτυχο ζευγάρι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η ελληνική διασωστική αποστολή υπέβαλε σήμερα το πρωί κατ’ εξαίρεση αίτημα ώστε να μεταβεί στο εξαώροφο κτίριο και να επιχειρήσει.

Ο συγκεκριμένος χώρος είχε ελεγχθεί από άλλες διασωστικές ομάδες όχι την ελληνική, χωρίς να εντοπιστεί ίχνος ζωής.

Περισσότεροι από 21.600 οι νεκροί – Μειώνονται οι ελπίδες για επιζώντες

Με τους θανάτους να έχουν ξεπεράσει πλέον τους 21.600 και καθώς έχουν περάσει σχεδόν 100 ώρες από τον φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία, οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια μειώνονται  καθώς ο χρόνος κυλάει.

Στη Συρία, ένα πρώτο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας, που αποτελείται από έξι φορτηγά, πέρασε χθες, Πέμπτη, στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές από το συνοριακό πέρασμα Μπαμπ αλ Χάουα.

Η βοήθεια αυτή, που αποτελείται από κουβέρτες, σκηνές, ηλιακές λάμπες, υλικό διάσωσης και στρώματα, πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες τουλάχιστον 5.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Η οργάνωση Λευκά Κράνη, οι διασώστες που δραστηριοποιούνται στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας, εξέφρασαν την «απογοήτευσή τους», εκτιμώντας ότι αυτή η βοήθεια δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουν προκύψει μετά τον σεισμό και κυρίως δεν βοηθούν όσους αναζητούν επιζώντες στα ερείπια.

Σχεδόν το σύνολο της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις περιοχές της βόρειας Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών περνά από την Τουρκία και το πέρασμα Μπαμπ αλ Χάουα. Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να ανοίξουν άλλα δύο περάσματα προς «περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο» της Δαμασκού «για ανθρωπιστικούς λόγους».