Νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στη δημοσιότητα που καταγράφει την στιγμή του πρώτου φονικού σεισμού των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τόσο τη Τουρκία όσο και την Συρία.

Στις εικόνες φαίνονται αυτοκίνητα και σπίτια να χορεύουν στον χορό των Ρίχτερ τη διάρκεια της νύχτας.

Δείτε το βίντεο

Πρόχειροι καταυλισμοί δίπλα στα χαλάσματα

Οι δρόμοι στην Τουρκία έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ αυτοκινήτων. Σε όλο το μήκος της διαδρομής ο τηλεοπτικός φακός καταγράφει παντού πρόχειρους καταυλισμούς δίπλα από τα χαλάσματα. Όσοι επέζησαν από τον εγκέλαδο, αναζητούν τρόπο να φύγουν, να απομακρυνθούν σε ασφαλή σημεία.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται ακατάπαυστα, με τους διασώστες να ψάχνουν κάτω από τόνους μπάζα για ένα ίχνος ζωής.

Ξεπέρασαν τις 23.000 οι νεκροί συνολικά

Την ίδια στιγμή αυξήθηκε εκ νέου ο απολογισμός των θυμάτων των ισχυρών σεισμών, ξεπερνώντας συνολικά τις 23.000 στις δύο χώρες.

Στην Τουρκία, η Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (ΑFAD) ανακοίνωσε απόψε πως μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 19.875 θάνατοι από τους σεισμούς, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 79.717.

Νωρίτερα σήμερα, διασώστες ανέσυραν ζωντανούς από τα ερείπια μια μητέρα και το μόλις 10 ημερών μωράκι της. Όσο περνούν οι ώρες, εξανεμίζονται οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν.

Περισσότεροι από 3.466 είναι οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι στη Συρία και ως εκ τούτου ο απολογισμός των θυμάτων στις δύο χώρες ανέρχεται σε τουλάχιστον 23.341.