Τις τελευταίες ώρες εξελίσσονται επιχειρήσεις διάσωσης από την ελληνική ΕΜΑΚ στα συντρίμμια του φονικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη Βόρεια Συρία.

Απεγκλωβίστηκε 6χρονη

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση για 6χρονο κοριτσάκι -την αδελφή της Φατμέ- η οποία ανασύρθηκε ζωντανή, χάρη στην επιμονή Έλληνα διασώστη που δεν έφυγε από το σημείο και συνέχισε να ψάχνει.

Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε επίσης την απεγνωσμένη έκκληση ενός πατέρα που ζητούσε τη βοήθεια των Ελλήνων διασωστών για να απεγκλωβίσει την οικογένειά του που βρίσκεται παγιδευμένοι σε σπίτι σε αποσταση 1,5 χιλιομέτρου. Βοηθήστε μας, φώναζε.

Δεν τα κατάφερε η Φατμέ

Νωρίτερα σήμερα, οι προσπάθειες της ΕΜΑΚ είχαν εστιαστεί στη διάσωση ενός μικρού κοριτσιού, που βρισκόταν εγκλωβισμένο κάτω από τόνους συντρίμμια κατεστραμμένων κτιρίων στην σεισμόπληκτη πόλη Χατάι της Τουρκίας.

Η επτάχρονη Φατμέ, καθώς παρέμενε εγκλωβισμένη για πάνω από ένα 24ωρο, κατάφερε να βρει τη δύναμη να κινητοποιήσει με τις φωνές του τους διασώστες.

Δύο από τους διασώστες της ελληνικής ομάδας που βρισκόταν στο σημείο , μίλησαν μαζί της και τους περιέγραψε την κατάστασή της, καθώς το ένα χεράκι της είχε παγιδευτεί και δεν μπορούσε να κουνηθεί. Ήταν σε βάθος επτά μέτρων. Οι διασώστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά ο χρόνος δεν ήταν με το μέρος της μικρής Φατμέ.

Βρίσκοντας, εν τέλει, το άψυχο σώμα του παιδιού αγκαλιάστηκαν με δάκρυα στα μάτια, ζητώντας από τις κάμερες να φύγουν.

Μάχη για απεγκλωβισμό 4μελούς οικογένειας – Απεγκλωβίστηκε 50χρονος

Στο μεταξύ, οι υπόλοιποι άνδρες της ΕΚΑΜ προσπαθούν να απεγκλωβίσουν μια τετραμελή οικογένεια που βρίσκεται παγιδευμένη κάτω από κλιμακοστάσιο. Ο 50χρονος πατέρας ανασύρθηκε από την ελληνική ομάδα ενώ οι προσπάθειες πλέον εστιάζονται στην 6χρονη κόρη του. Το παιδί φέρεται να βρίσκεται αγκαλιά με το αδερφάκι του που δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ κοντά τους βρίσκεται και η μητέρα, επίσης νεκρή.