Θυμός και οργή επικρατεί μεταξύ των κατοίκων στην πόλη Αντάκια της Τουρκίας που πλήττεται σφοδρά από τον πρόσφατο σεισμό, καθώς όπως υποστηρίζουν έχουν αφεθεί στην τύχη τους από τις κρατικές αρχές.

«Μας αφήνουν να πεθάνουμε», φώναξε μια γυναίκα καθώς οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν τα γυμνά τους χέρια για να μετακινήσουν μπάζα και βράχους.

Όπως μεταφέρει ο ανταποκριτής του Sky News στην περιοχή, οι κάτοικοι χρησιμοποιούν σφυριά, αξίνες και οποιαδήποτε εργαλεία μπορούν να πάρουν στα χέρια τους έτσι ώστε να προσπαθήσουν να φτάσουν σε συγγενείς που λένε ότι είναι θαμμένοι από κάτω και που μπορεί να είναι ακόμα ζωντανοί.

Μια άλλη γυναίκα, η Cagla Ezer, με κλάματα στα μάτια ανέφερε ότι είχε ακούσει τον αδερφό της να φωνάζει για βοήθεια μέσα από τα συντρίμμια μιας πολυκατοικίας. «Υπήρχαν 25 άτομα μόνο σε αυτό το κτίριο», είπε δείχνοντας την εν λόγω πολυκατοικία. «Προσπάθησα να καλέσω την AFAD (την ομάδα συντονισμού έκτακτης ανάγκης της Τουρκίας) αλλά κανένας δεν ήρθε.

Σε μικρή απόσταση από την προαναφερθείσα πολυκατοικία, ένας πλήθος ανθρώπων σέρνονταν από το σπασμένο παράθυρο μιας πόρτας σούπερ μάρκετ, φορτώνοντας καρότσια για ψώνια γεμάτα εμπορεύματα. «Πεινάμε», είπε ένας νεαρός σε δημοσιογράφους, «και κανείς δεν μας βοηθάει» συμπλήρωσε.