Κωμικό χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τις διαδικασίες άρσης του απορρήτου ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις κινήσεις του οποίου -στη διαχείριση των υποκλοπών– παρομοίασε με την πτώση του πρώην Αμερικανού προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον για το «watergate».

«Μόνος στόχος σας είναι η παγιοποίηση των παρακολουθήσεων. Κύριε πρωθυπουργέ ότι και να κάνετε δεν σώζεστε. Ξεχνάτε τον Νίξον. Τον έριξε η προσπάθεια συγκάλυψης των υποκλοπών» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης διαχειρίζεται τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών όπως ο «εγκλωβισμένος στην άμμο» που «κινείται ενώ γνωρίζει ότι κάθε κίνησή του τον βουλιάζει περισσότερο. Τέτοια κίνηση είναι το σημερινό κωμικό νομοσχέδιο».

Όπως τόνισε ο κ. Βαρουφάκης «η συγκάλυψη είναι χειρότερη από το έγκλημα» και χαρακτήρισε ως αρχή της πτώσης του κ. Μητσοτάκη την αποκάλυψη της παρακολούθησης Ανδρουλάκη το καλοκαίρι.

«Το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών σας είναι αποχαιρετιστήριο σας είχα πει το καλοκαίρι» πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης και συμπλήρωσε: «κάθε μέρα που μένετε στο Μαξίμου είναι ανάσα για το παρακράτος που στήσατε και μια πληγή για την πολιτική ζωή του τόπου».

«Είναι ένας ακόμα πυροβολισμός στις ζωές των άλλων» είπε ακόμη ο κ. Βαρουφάκης κάνοντας αναφορά στον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικό. Μάλιστα για το θέμα αυτό κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι «κλείνετε το μάτι σε όσους εκστασιάζονται με τη σφαίρα στο κεφάλι ενός Ρομά».