Εστρεψα το βλέμμα μου στη νεαρή Αμερικανίδα. Παρατήρησα ότι έβγαλε από ένα μικρό τσαντάκι που έγραφε την επωνυμία του διεθνούς, πανάκριβου οίκου κοσμημάτων Piaget ένα ογκώδες δαχτυλίδι με κίτρινα και λευκά διαμάντια. Το πέρασε στο δάχτυλό της. Το ογκώδες, yellow diamond στη μέση «σκόρπισε» τεράστια λάμψη σε ολόκληρη την παραλία.

Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής υποστήριξε ότι οι υπερπλούσιοι επισκέπτες Αμερικανοί κουβαλάνε μαζί τους ανυπολόγιστης αξίας κοσμήματα. Αρκετοί μάλιστα από αυτούς ενοικιάζουν βίλες πληρώνοντας μυθικά ποσά, δεν φροντίζουν όμως, αν και ιδιαίτερα large στις συμπεριφορές τους, να προσλαμβάνουν bodyguards για τη φύλαξη των ιδίων και της περιουσίας τους. Ετσι γίνονται θύματα κλοπών που σιγά-σιγά παίρνουν πάρα πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε γάμο μεταξύ Αμερικανού και Γαλλίδας σημειώθηκε κλοπή που θύμιζε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας του Χόλιγουντ.

Οι Αρχές του νησιού προσπαθούν, τα πράγματα όμως εξελίσσονται άσχημα. Αυτό εδώ το weekend πραγματοποιείται στη Μύκονο ο γάμος του πλούσιου Ελληνοαμερικανού Τζορτζ Μπούση, ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στις λίστες του περιοδικού «Forbes» με τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες κάτω των τριάντα. Μαθαίνω ότι έχουν ληφθεί αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας…