Η θεραπαινίς Καντελλάρια τοποθέτησε ακόμα περισσότερο πάγο στη σαμπανιέρα. Το άτακτο πάντα pinscher Ρόμελ προσπάθησε, ανεβαίνοντας σε ένα μεταλλικό και πάνινο σκαμπό παραλίας, να «χώσει» την πονηρή του μουρίτσα μέσα στα ποτήρια σαμπάνιας.

Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής παρατήρησε ότι ποτέ άλλοτε δεν είχε δει τετράποδο να λατρεύει τόσο πολύ τον καμπανίτη. Στη συνέχεια άρχισε να μας εξιστορεί διάφορα περιστατικά τα οποία είχαν συμβεί (και συμβαίνουν συνέχεια στη Μύκονο) με πρωταγωνιστές, πάμπλουτους Αμερικανούς.

Ακόμα και σε ένα από τα πλέον δημοφιλή, ακριβά και κοσμοπολίτικα νησιά του πλανήτη, εκεί όπου τίποτα δεν προκαλεί εντύπωση, οι αμερικανοί μεγαλοεπιχειρηματίες δημιουργούν συζητήσεις γύρω από τον τρόπο που ξοδεύουν τα χρήματά τους. Γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης, έλεγε πριν από λίγες ημέρες ότι οι Αμερικανοί αγοράζουν τα πάντα χωρίς να κάνουν το παραμικρό παζάρι.

Ξοδεύουν για μυθικής αξίας μπιζού διεθνών οίκων, ρούχα τα οποία μεταφέρονται με θηριώδη τζιπ στα mega yachts («σηκώνουν» κυριολεκτικά τις exclusive boutiques στα Ματογιάννια και το «Nammos Village»), ενώ στα εστιατόρια και beach bars παραγγέλνουν ατελείωτα μπουκάλια σαμπάνιας και συλλεκτικών κρασιών.

Διάσημοι σεφ προσκαλούνται για να μαγειρέψουν αποκλειστικά, κορυφαίοι DJs παίζουν μουσική στα mega yachts ή στις υπερπολυτελείς βίλες που ενοικιάζουν κερδίζοντας απίστευτα ποσά. Λαϊκοί αοιδοί δέχονται επίσης προσκλήσεις με… ολόχρυσο περίβλημα για να διασκεδάσουν τους αμερικανούς φίλους μας, οι οποίοι λατρεύουν το Greek bouzouki…