Το κορίτσι με τις θεαματικές αναλογίες και τα ολόχρυσα μακριά μαλλιά βγήκε από τα τιρκουάζ νερά της θάλασσας με αργές, νωχελικές κινήσεις.

Ετσι όπως οι αχτίδες του ήλιου έπεφταν πάνω στο πορτοκαλί μικροσκοπικό της μπικίνι με τους μεταλλικούς κρίκους στα πλαϊνά τού σλιπ, θύμιζε κάτι από Ούρσουλα Αντρες και Χάλι Μπέρι, δύο από τις γοητευτικότερες και περισσότερο sexy πρωταγωνίστριες στις ταινίες του πράκτορα 007.

Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής παρακολουθούσε τους ασημένιους κύκλους που έκανε ο καπνός του πούρου του έτσι όπως ανέβαινε στον καταγάλανο ουρανό. Κοίταξε μάλλον αδιάφορα τη νεαρή Αμερικανίδα, η οποία έμοιαζε απόλυτα γοητευμένη από την παραλία Καλοταρίτισσα της Αμοργού.

Ο παιδικός μου φίλος ρούφηξε μια γουλιά από την Dom Perignon Rose Gold Methuselah. Εσκυψε το κεφάλι του προς το μέρος μου. Με πληροφόρησε ότι η Αερίν, γόνος πάμπλουτης αμερικανικής οικογένειας, τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στην Αμοργό, στη Δονούσα και βέβαια στη Μύκονο.

Η εντυπωσιακή γόνος έφτασε μάλιστα στην Αμοργό επιθυμώντας να απολαύσει μερικές ημέρες ήσυχων διακοπών μετά τα ατέλειωτα parties on the beach, τους ολονύχτιους χορούς στους ρυθμούς διάσημων DJs και τον συνεχή σαμπανιοπόλεμο στα φημισμένα beach bars. Σκέφθηκα ότι σίγουρα υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της πανέμορφης «ταπεινής» παραλίας της Καλοταρίτισσας στην Αμοργό της αστραφτερής, θορυβώδους της Ψαρρούς στην κατάλευκη Mykonos.

Η εμφάνιση στο βάθος της θάλασσας του άκρως εντυπωσιακού φουτουριστικού yacht «The Kismet» έκανε τον golden heir να χαμογελάσει πονηρά! «Η αγαπημένη μας παραλία στην Αμοργό είναι ήσυχη, πανέμορφη, ένας μικρός παράδεισος. Σίγουρα όμως μπορεί να συναγωνιστεί αυτές της Μυκόνου από πλευράς προσέλευσης ισχυρών προσωπικοτήτων.

Μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου επιχειρείν επιβαίνουν στις πλέον ακριβές θαλαμηγούς του πλανήτη και βέβαια φτάνουν εδώ» μου είπε. Συμφώνησα μαζί του. Οι αμερικανοί billionaires μετά τις στιγμές ξέφρενης διασκέδασης στη Μύκονο απολαμβάνουν… τρελά την ηρεμία της Καλοταρίτισσας.

Μέχρι να επιστρέψουν και πάλι στην κατάλευκη βασίλισσα του Αιγαίου. Η Μύκονος σε «τραβάει» κοντά της όπως οι εκθαμβωτικές Σειρήνες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Ενα ολόχρυσο κύμα σε παρασύρει…