Οι αγορές μυθικών διαμαντιών αλλά και σπάνιων έργων τέχνης σε τιμές οι οποίες φθάνουν μέχρι τον εκθαμβωτικά γαλάζιο ουρανό πάνω από τα Greek Islands θα είναι αυτές που θα κυριαρχήσουν το καλοκαίρι.

Στη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας αυτά ήταν άλλωστε τα οποία κινήθηκαν με εξαιρετικά εντυπωσιακό τρόπο, ενώ άλλες δραστηριότητες ήταν «νεκρές». Τα σημαντικότερα big deals κλείνονται σε sailing και motor yachts. Ενας Anslem Kiefer (για αυτούς που αγαπούν το… αλουμινόχαρτο μεγιστάνων) πουλήθηκε στο deck θαλαμηγού «αραγμένης» στην Πολύαιγο.

Η Ελλάδα, εκτός από κέντρο της παγκόσμιας ναυτιλίας για μερικές ημέρες, εξελίσσεται και σε μαγικό, χρυσοφόρο κουτί όσον αφορά τις αγοραπωλησίες έργων τέχνης, όπως επίσης και κοσμημάτων.

Εκεί που μάλλον τα «παραφουσκώσουμε» λιγάκι, κάτι σαν το κέικ που σερβίρεται (με κεράσια) το πρωί στο Four Seasons, είναι στη μαγειρική και στις… γυναίκες. Ελληνας πλοιοκτήτης ο οποίος «ενημερώνει» τους φίλους του για πολλές… χρυσαφένιας απόχρωσης κατακτήσεις δεν είναι σίγουρα ο playboy πρίγκιψ Μπιν Σαλμάν, ενώ οι έλληνες σεφ που λένε ότι ετοίμασαν το μενού για το πλατινένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ ανήκουν απλά στην ομάδα διάσημων Βρετανών και Γάλλων.