O γάλλος chef Πατρίκ, ο οποίος επιλέγει να κατοικεί ένα μεγάλο μέρος του χρόνου στη Νορμανδία, επέστρεψε στην κουζίνα του εμβληματικού motor yacht, αφήνοντας εμένα να κοιτάζω σκεπτική το πιάτο μου.

Η γάτα Choupette IIII, απόγονος της αγαπημένης, κατάλευκης του Καρλ Λάγκερφελντ, ακολούθησε τον Πατρίκ με γρήγορα βήματα. Η Θέκλα κούνησε την κατακόκκινη βεντάλια του Valentino. Αποκλείεται να της μύρισε ψάρι, αφού ο Πατρίκ σήμερα ασχολήθηκε αποκλειστικά και μόνο με κρεατικά, σφύριξε μέσα από τα δόντια της.

Τελικά η Choupette επέστρεψε… φορώντας στον λαιμό της ένα κολιέ με σμαράγδια που η οικοδέσποινα της θαλαμηγού είχε αγοράσει πριν από λίγα εικοσιτετράωρα από κορυφαίο (πανάκριβο) κοσμηματοπωλείο της Mykonos.

Η κατάλευκη γάτα, fashion icon όπως και εκείνη του Καρλ, τρελαίνεται για τη λάμψη των σμαραγδιών, διαμαντιών και ρουμπινιών. Η οικοδέσποινα στο σκάφος που «λικνιζόταν» νωχελικά κάπου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα αγοράζει συνέχεια κοσμήματα από μαγαζιά στο κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου. Τα κοσμηματοπωλεία στα «θορυβώδη» ελληνικά νησιά (έχουν ανοίξει πολλά) ετοιμάζονται να ζήσουν μεγάλες στιγμές, καθώς όλοι επιλέγουν να ψωνίσουν από εκεί.

Τι είναι αυτό που τους κάνει να προχωρούν σε αγορές εκατομμυρίων με «φόντο» το απέραντο γαλάζιο; Ισως αυτή η αίσθηση της… απόλυτης ελευθερίας. Βρίσκομαι και κάνω shopping κάπου μακριά από τα… μυθικά τιρκουάζ του David Webb.

Οι κοσμηματοπώλες δηλώνουν ενθουσιασμένοι. Κάποιοι καλούνται να «δείξουν» τα πανάκριβα μπιζού μέσα από ιδιωτικές επισκέψεις στις αστραφτερές θαλαμηγούς.