Το μεγάλο κρυστάλλινο πιάτο σε χρώμα τιρκουάζ, ίδιο με αυτό που «ζωγραφίζει» τις ελληνικές θάλασσες, είχε στο κέντρο του ένα κομμάτι κρέας και γύρω του δεσμίδες garlic, λαχανικά, ροδέλες κρεμμυδιών, πιπεριές και έντονη spicy sauce.

Ο γάλλος chef Πατρίκ με ενημέρωσε ότι η γαστριμαργική επιλογή του για το private dinner στο deck εμβληματικής ιστορικής σχεδόν θαλαμηγού (συναγωνίζεται τον «Ξιφία» της οικογένειας Εμπειρίκου) έφερε τον τίτλο «Moroccan Lamb».

Σκέφθηκα ότι το φαγητό έδειχνε πολύ ενδιαφέρον έτσι όπως το έβλεπες σερβιρισμένο στα τιρκουάζ πιάτα της συλλογής του οίκου Dior, μάλλον όμως θα έπεφτε βαρύ στο… μικρό, κομψό μου στομαχάκι. Υψηλή γαστρονομία και νέο, εκρηκτικό στη γεύση, «βαρύ» twist (όπως το χαρακτηρίζει ο chef-special guest) δεν αποτελεί ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι.

Ο Πατρίκ, ο οποίος έφθασε με λίαρ τζετ πριν από μερικές ημέρες στην Ελλάδα αποκλειστικά και μόνο για να επιμεληθεί το μενού στο mega yacht γνωστού πλοιοκτήτη, μου εξηγεί ότι το «Moroccan Lab» ήταν το αγαπημένο πιάτο του γάλλου μετρ Ιβ Σεν Λοράν.

Ο μετρ έτρεφε άλλωστε αδυναμία στην υπερβολή. Είτε αυτό αφορούσε τα «κομμάτια» των κολεξιόν είτε την επιλογή όσον αφορά τα έργα τέχνης που αγόραζε. Υπερβολικός και στην κουζίνα, με γεύσεις περίεργες, δυνατές, εξωτικές, με έντονα αρώματα και κόκκινα χρώματα. Στο πιάτο του Ιβ έπρεπε πάντα να υπάρχει κάτι σε emperor red.

Οι μαροκινές επιλογές στη γεύση αποτελούν το απόλυτο γαστριμαργικό trend όσον αφορά τα τραπέζια που «στρώθηκαν», και βέβαια τους πλούσιους μπουφέδες οι οποίοι ετοιμάστηκαν σε κήπους, σαλόνια και θαλαμηγούς με αφορμή τα Ποσειδώνια. Ισχυρός επιχειρηματίας ο οποίος έστελνε συνέχεια με ελικόπτερα τους ξένους προσκεκλημένους του στη Μύκονο, φρόντισε να τους σερβίρουν στα beach parties (ακριβώς κάτω από τη βίλα του στον Καλαφάτη) πανέμορφα κορίτσια με πλουμιστές, χρυσοκέντητες παραδοσιακές ενδυμασίες.

Ο επιχειρηματίας δημιουργεί πάντα αίσθηση με τις επιλογές του. Εκκεντρικές κάποιες φορές, σίγουρα όμως αφήνουν πίσω τους μία αίσθηση real glamour. Ο ίδιος άλλωστε δεν διστάζει να ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα για την προσωπική του διασκέδαση, χαρίζοντας όμως μοναδικές στιγμές στους καλεσμένους του. Ακριβώς όπως είχε κάνει στο παρελθόν όταν μαζί με τον νιγηριανό φίλο του επιχειρηματία είχε προσκαλέσει με αφορμή ένα «ολόχρυσο» big party τον Σιλ…