«Φρένο» στα σενάρια πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο, έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» και πρόσθεσε πως οτιδήποτε άλλο είναι εκτός πραγματικότητας. Μέχρι τότε η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου,  θα στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας.

Για την προμήθεια των F-35

Αναφορικά με την προμήθεια των F-35 από τις ΗΠΑ, υποστήριξε ότι η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος σκοπός.

«Για την εκκίνηση της διαδικασίας της προμήθειας των F-35,  η κυβέρνηση σχεδιάζει  με υπεύθυνο τρόπο την ενίσχυση της αποτρεπτικής δυνατότητας των ενόπλων δυνάμεων» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που άσκησε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε στάση ανάξια των περιστάσεων. Είναι αιχμάλωτος στη μιζέρια του. Δεν κατάλαβε καν την ενόχληση της Τουρκίας» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Για τους θανάτους στη Θεσσαλονίκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε ακόμη στους θανάτους δύο παιδιών αλλά και του 43χρονου στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι  έχει κινητοποιηθεί το υπουργείο υγείας για τα τραγικά περιστατικά.

Πρόσθεσε πως μόλις υπάρξουν αποτελέσματα από την έρευνα που ζητήθηκε, το υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει για το τι έφταιξε και που ενδεχομένως υπάρχουν ευθύνες.