Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων άνοιξε επιτέλους τις πόρτες του στη Χαλέπα των Χανίων και η πόλη απέκτησε το σύγχρονο κέλυφος και τις υποδομές που θα τη φέρουν σε επιφανή θέση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Το βλέμμα του μουσείου είναι στραμμένο στην Ηπειρο όπου οι πολιτιστικοί οργανισμοί διοικούνται βάσει ενός σύγχρονoυ και φρέσκου know-how. Απόδειξη αποτελεί ότι στο νέο μουσείο θα εγκαινιαστεί στις 20 Μαΐου μια περιοδική έκθεση η οποία δεν έχει αμιγώς αρχαιολογικό περιεχόμενο και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου στη Μασσαλία, το MuCEM (Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranée), με τη συνδρομή περισσότερων από 15 φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με τίτλο της «Bath time! Σώμα – Νερό – Διάλογοι» συγκεντρώνει περί τα 138 ετερόκλητα εκθέματα που διερευνούν την υπόθεση «μπάνιο» από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Μαριλένα Αστραπέλλου μας ξεναγεί στις υπερσύγχρονες υποδομές του ολοκαίνουργιου μουσείου που αποτελεί το νέο στολίδι της πόλης και συνομιλεί με αρχαιολόγους και τοπικούς παράγοντες για τις προοπτικές του και το άνοιγμά του στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής» εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο.