Οι προβλέψεις όσων είχαν πει ότι δεν πρόκειται να βρεθεί τίποτα στα ψηφιακά μέσα, σχετικά με την θανατηφόρα ουσία κεταμίνη με την οποία κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της, μάλλον  επιβεβαιώνονται.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές της εφημερίδας «Πελοπόννησος», τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού ηλεκτρονικού απορρήτου σε ηλεκτρονικές συσκευές (τάμπλετ) και κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στο σπίτι της 33χρονης και κατασχέθηκαν από την Ασφάλεια Πατρών και εστάλησαν για διερεύνηση «υπόπτων» διαδρομών στην Αθήνα, «έδειξαν» τις συγκεκριμένες διαδικτυακές αναζητήσεις, όμως αυτές τοποθετούνται χρονικά μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας και λίγο πριν τη σύλληψη της 33χρονης.

Γκούγκλαρε ότι άκουγε

Η Ρούλα Πιπισπιρίγκου έμπαινε στη διαδικασία να ψάξει στη google για να πληροφορηθεί για κάθε τι που άκουγε στην τηλεόραση ή διάβαζε στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και αφορούσε σε πιθανές ουσίες και σκευάσματα που θα μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατο στην 9χρονη.

Το τελευταίο γκουγκλάρισμά της, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίζεται στις 30 Μαρτίου λίγο πριν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών Αττικής την μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ.

Αναζητούσε να μάθει «τι είναι η κεταμίνη», καθώς τότε είχε «σκάσει» η είδηση πως στην Τζωρτζίνα βρέθηκε η θανατηφόρα ουσία.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει προβεί σε αγορά μέσω διαδικτύου, αφορά όμως σε φαρμακευτικά σκευάσματα και συγκεκριμένα σε λιποδιαλύτες. Από τις 8 συσκευές κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν στο ισόγειο του τριώροφου επί της οδού Μπιζανίου, στην Πάτρα, μόνο η μία είναι λειτουργική και πρόκειται για κινητό τελευταίας τεχνολογίας (smartphone).

Οι εκκλήσεις Κατερινόπουλου να ανοίξουν στόματα

Να σημειωθεί  ότι ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, εξέφρασε την άποψη ότι δε θα βρεθεί κανένα ίχνος της κεταμίνης σε τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Ρούλας και ότι προμηθεύτηκε την ουσία από τον χώρο των τοξικομανών.

«Πιστεύω ότι δε θα προκύψει μέσα από την έρευνα σε υπολογιστές, τάμπλετ κλπ. η διαδικασία αγοράς της κεταμίνης. Δεν ήταν τόσο χαζή να αγοράσει κεταμίνη από εκεί», είπε αρχικά.

«Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η κεταμίνη χρησιμοποιείται από πάρα πολλούς ασθενείς – χρήστες ως υποκατάστατο στις διάφορες πιάτσες ναρκωτικών. Άνετα κάποιος θα μπορούσε να προμηθευτεί την ουσία από κάποιο στέκι ναρκομανών της Πάτρας. Δεν είναι απαραίτητο ότι πήγε η ίδια η Ρούλα. Θα μπορούσε να πάει οποιοδήποτε άλλος δικός της, φίλος, γνωστός κλπ.», υπογράμμισε ο κ. Κατερινόπουλος και απηύθυνε έκκληση: «Οποιοσδήποτε έδωσε αυτή την κεταμίνη σε οποιοδήποτε πρόσωπο που υποψιάζεται ότι μπορεί να έχει σχέση να πάει να το καταθέσει, να μη φοβάται τη σύλληψη. Προφανώς δεν ήξερε ότι θα χορηγηθεί σε παιδί».

Νέες συλλήψεις;

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για την υπόθεση της Πάτρας, ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος που είχε αναλάβει αρχικά την εκπροσώπηση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθήσει η ανάκριση εάν οι δύο νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις για τη Μαλένα και την Ίριδα εξάγουν διαφορετικά συμπεράσματα αναφορικά με την αιτία θανάτου από αυτές που έχουν ήδη γίνει.

Ο ίδιος, εκτιμά ότι ενδέχεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις, συγγενικών προσώπων της Πισπιρίγκου, για τον θάνατο της Ίριδας. Ωστόσο επεσήμανε ότι για να φτάσουμε σε συλλήψεις θα πρέπει να υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να ασκηθούν διώξει.

«Για να φτάσουμε σε συλλήψεις θα πρέπει πρώτα να ασκηθούν διώξεις. Ενδεχομένως στη μία περίπτωση να έχουμε και άλλες συλλήψεις. Ήταν δύο άτομα που βρίσκονταν με το παιδί», τόνισε ο κ. Λύτρας εκτιμώντας ότι η τωρινή μορφή της υπόθεσης «όπως είναι τώρα, δεν πατάει γερά».

Νέος κύκλος καταθέσεων

Την Τετάρτη, 11 γιατροί και νοσηλευτές του Καραμανδάνειου κατέθεσαν ενώπιον της 18ης Τακτικής Ανακρίτριας. Πρόκειται για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, που ενεπλάκη στην εξέταση και νοσηλεία της 9χρονης Τζωρτζίνας, τον Απρίλιο του 2021, όταν το παιδί υπέστη ανακοπή, διασώθηκε από εκείνους μετά από 55 λεπτά προσπαθειών ανάνηψης, κάτι που του προκάλεσε εγκεφαλοπάθεια και τετραπληγία.

Όλοι τους φαίνεται να τόνισαν την παράξενη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου, την έλλειψη συναισθήματος, την καθυστέρηση να χτυπήσει το κουδούνι ανάγκης και την νωχελικότητα που επέδειξε στην ειδοποίηση των γιατρών όταν το παιδί είχε υποστεί την ανακοπή. Το κατώφλι της ανακρίτριας, αναμένεται να περάσουν σήμερα άλλοι 12 γιατροί και νοσηλευτές από το ίδιο νοσοκομείο, που έχουν κληθεί και αυτοί να καταθέσουν.