Το ενδεχόμενο να υπάρχει εγκληματική ενέργεια πίσω από τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των δυο αδερφών της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα, ερευνούν οι Αρχές.

Όσον αφορά την περίπτωση του έξι μηνών μωρού, φαίνεται ότι το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του θα δώσει πολλές απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του.

Σύμφωνα με το Star, δεν είναι τυχαίο που αυτό το πανάκι παραμένει στα χέρια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Πάτρας και συγκεκριμένα της κ. Αγγελικής Τσιόλα, η οποία διενήργησε μια πλήρη ιατροδικαστική έκθεση.

Πάνω σε αυτό το πανάκι βρέθηκαν κηλίδες με κάποιο υγρό, το οποίο παραπέμπει σε αίμα. Η ιατροδικαστής κατά τη νεκροψία του παιδιού είχε εντοπίσει «μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου», δηλαδή τραύμα μέσα στο στόμα του παιδιού.

Τώρα, εξετάζεται εάν αυτό συνδέεται με ακόμη δύο βασικά ευρήματα που είχαν διαπιστωθεί, όπως το έντονο οίδημα και συμφόρηση στους πνεύμονες και οι αλλοιώσεις στον εγκέφαλο ως αποτέλεσμα ανοξυγοναιμίας.

Η κατάθεση της κ. Τσιόλα θεωρείται κομβική και θα συμπληρώσει τα κομμάτια του παζλ που λείπουν.

Το στοιχείο που μπορεί να «φωτογραφίζει» εγκληματική ενέργεια στον θάνατο της Μαλένας

Στο μεταξύ, ένα ακόμη στοιχείο το οποίο θα μπορούσε να «δείχνει» εγκληματική ενέργεια όσον αφορά στον θάνατο της Μαλένας αποκάλυψε το Star.

Το εύρημα αυτό βρίσκεται στις ιστολογικές του παιδιού. Συγκεκριμένα, στην ιστολογική εξέταση της Μαλένας υπάρχουν δύο ευρήματα, τα οποία συνδυαστικά θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις στο θρίλερ της εγκληματικής ενέργειας.

Eκτός από έντονο πνευμονικό οίδημα και την έντονη πνευμονική συμφόρηση διαπιστώθηκαν ακόμα εκτεταμένη εκφύλιση στο συκώτι και ήπιες παρεγχυματώδεις αλλοιώσεις νεφρού.

«Οι αλλοιώσεις σε νεφρά και συκώτι είναι αλλοιώσεις που εμφανίζονται μετά από τοξική δράση φαρμάκου ή δηλητηρίου. Πρέπει να μελετηθούν τα φάρμακα που δόθηκαν στη Μαλένα για να είμαστε σίγουροι ότι δεν προκαλούν ανάλογες τοξικές δράσεις στα όργανα» τόνισε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Η τοξικολογική εξέταση, ωστόσο, που είχε διενεργηθεί στο ίδιο εργαστήρι που έγινε και της Τζωρτζίνας, βγήκε καθαρή. Στις κατηγορίες δεν αναγράφεται κάπου η κεταμίνη ή οι αναισθητικές ουσίες.

Τη λύση του μυστηρίου, αν δηλαδή τελικά χορηγήθηκε στη Μαλένα αναισθητική ουσία, θα δείξει ο νέος φασματογράφος που έχει φτάσει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, και έχει τη δυνατότητα λεπτομερούς ανάλυσης ουσιών.