Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, μέσα σε τρία χρόνια. Όλα ξεκίνησαν με τη σύλληψη της μητέρας των παιδιών, Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη γυναίκα αρνείται τα πάντα, ωστόσο τα όσα είπε χθες στην ανακρίτρια δεν φαίνεται να έπεισαν, κι αυτός είναι κι ο λόγος που ελήφθη η απόφαση για την προφυλάκισή της. Μάλιστα στο άκουσμα της προφυλάκισής της, η Ρούλα Πισπιρίγκου έχασε για πρώτη φορά την ψυχραιμία της και ξέσπασε σε κλάματα, ενώ όπως δήλωσε εκ των υστέρων περίμενε πως θα πάει σπίτι της μετά την απολογία.

Όλα αυτά τη στιγμή που η σχέση της με τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος θα σταθεί απέναντί της στη δικαστική διαδικασία που θα ακολουθήσει αναφορικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας, έχουν φτάσει στα άκρα. Αυτό αποδεικνύεται τόσο από το γεγονός ότι η 33χρονη σκοπεύει να του ζητήσει να χωρίσουν, ενώ και οι συγγενείς της όταν αναφέρονται στον πατέρα των τριών παιδιών τον αποκαλούν «κ. Δασκαλάκη».

Έτσι θα πιέσουν την Ρούλα Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά τις έρευνες για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνει ο θάνατος της Ίριδας. Πρόκειται για το παιδί της οικογένειας, το οποίο πέθανε μέσα στο σπίτι του ζευγαριού.

Όπως αποκαλύπτει λοιπόν ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, «κλειδί» στις έρευνες αναμένεται να αποτελέσει το θάνατος της μικρής Ίριδας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο έμπειρος δημοσιογράφος, εφόσον αποδειχτεί ότι ο θάνατος της μικρής Ίριδας, η οποία πέθανε στην κούνια της, οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, αφού θα οδηγήσουν πιθανώς σε νέα σύλληψη.

Πρόκειται για στενό συγγενικό πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου, το οποίο βρισκόταν στο σπίτι το μοιραίο βράδυ του θανάτου του μικρού κοριτσιού.

Εφόσον λοιπόν η Ρούλα Πισπιρίγκου τηρήσει την ίδια αποστασιοποιημένη και αρνητική στάση που κρατάει στην υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας και την ίδια στάση κρατήσει και το συγγενικό της πρόσωπο, τότε οι αστυνομικοί θεωρούν ότι θα ασκηθεί ποινική δίωξη από κοινού στην 33χρονη μητέρα και στο συγγενικό της πρόσωπο, εφόσον κανείς δεν θα διευκρινίζει τι συνέβη εκείνο το βράδυ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, το εν λόγω άτομο έχει δώσει μια αντικρουόμενη κατάθεση με μια σχετική της δήλωση σε ΜΜΕ. Επίσης δεν έχει αναφέρει κάποια γεγονότα αρχικά που τα ανέφερε στη συνέχεια, ενώ έχει αλλάξει τις ώρες των γεγονότων.

Με αυτόν τον τρόπο οι αρχές θα προσπαθήσουν να ασκήσουν πίεση στην Ρούλα Πισπιρίγκου.

Βρέθηκαν… 8 κινητά στο σπίτι της

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνουν επίσης και όλα τα ηλεκτρονικά αρχεία και οι  τηλεφωνικές κλήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Λίγες μόλις ώρες μετά την προφυλάκιση της κατηγορουμένης  για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, η 18 τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα με μια σειρά από προσεκτικές δικονομικές ενέργειες επιταχύνει τις δικαστικές έρευνες για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής που συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η ανακρίτρια ζήτησε ήδη την άρση του ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου για να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που συνδέονται ακόμα και με τη διαδρομή προμήθειας της κεραμικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι της κατηγορουμένης, στην Πάτρα,  εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα τα οποία θα ελεγχθούν για να ανακτηθούν τα δεδομένα τους, ακόμη κι αν δεν λειτουργούν πλέον, προκειμένου να αναζητηθούν τα  μηνύματα και τηλεφωνικές επικοινωνίες της 33χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες  μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθούν για να καταθέσουν ως μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτές από  το Καραμανδάνειο της  Πάτρας, το Ωνάσειο αλλά και το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Επίσης, την πόρτα της ανακρίτριας θα κληθούν να περάσουν για να εξεταστούν πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως και ο εν διαστάσει πλέον σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος αναμένεται να δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής.

Επιβεβαιώθηκε η κακοποίηση της Τζωρτζίνας

Όλα αυτά, τη στιγμή που σαν «βόμβα» έσκασε το απόγευμα της Τρίτης η επιβεβαίωση της είδησης της κακοποίησης της Τζωρτζίνας όταν ήταν μόλις ενός έτους.

Την είδηση, που πρώτο είχε αποκαλύψει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA, επιβεβαίωσε η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία ωστόσο έδωσε μια διαφορετική εκδοχή για την σκοτεινή αυτή υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η γιαγιά του κοριτσιού είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αφήσει σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο τη Τζωρτζίνα, προκειμένου να την προσέχει, ωστόσο όταν την πήρε πίσω το κορίτσι ήταν μελανιασμένο.

Σύμφωνα με τη μητέρα, αμέσως η 33χρονη μητέρα πήγε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, όπου εκεί εξέτασαν το παιδί οι γιατροί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μητέρα Ρούλας, κακοποίηση της Τζωρτζίνας συνέβη δύο φορές από το ίδιο πρόσωπο, χωρίς ωστόσο η να δίνει πειστική απάντηση στο γιατί η κόρη της άφησε το παιδί για δεύτερη φορά στο ίδιο πρόσωπο, εφόσον υπήρχε ήδη το πρώτο περιστατικό κακοποίησης.

«Η Ρούλα δεν έχει καμία ανάμειξη σε αυτό. Ψάξτε στο Καραμανδάνειο και βρείτε τις ημερομηνίες που έχει πάει το παιδί μου και τι έχει γίνει με τη Τζωρτζίνα» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια είπε ότι οι μελανιές ήταν από άγαρμπα πιασίματα και συμπλήρωσε πως δεν γνωρίζει αν οι μελανιές δημιουργήθηκαν από δόλο ή από απροσεξία. «Όποιος το έκανε ξέρει γιατί το έκανε» είπε χαρακτηριστικά.

Για… «κακή γειτόνισσα» είχε μιλήσει ο Μάνος Δασκαλάκης

Ωστόσο, πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα είχε πει ο πατέρας του παιδιού, Μάνος Δασκαλάκης, προ ημερών, όταν είχε ερωτηθεί για την εν λόγω αποκάλυψη του MEGA.

Συγκεκριμένα, μιλώντας με τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό, στα πλαίσια συνέντευξης που παραχώρησε στο ereportaz, έγινε αναφορά στην επίμαχη καταγγελία περί κακοποίησης της Τζωρτζίνας.

Όπως είχε πει ο πατέρας των τριών κοριτσιών, η επίμαχη καταγγελία είχε γίνει από μια «κακή γειτόνισσα» που δεν τους συμπαθούσε. Τόνισε ότι οι υπηρεσίες είχαν πάει στο σπίτι και «διαπίστωσαν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο».

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε πως ο Μάνος Δασκαλάκης «ήταν ξεκάθαρος ότι δεν υπήρχε κακοποιητική συμπεριφορά από πλευράς της κατηγορουμένης σε ό,τι αφορά στα τρία παιδιά».