Η υπόθεση της Πάτρας με τα τρία νεκρά παιδιά και τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και μονοπωλεί το ενδιαφέρον τόσο των εγχώριων Μέσων Ενημέρωσης όσο και εκείνων του εξωτερικού.

Παράλληλα, έχει φέρει μνήμες από δολοφονίες που έχουν γίνει στο παρελθόν και που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας.

Παρακάτω, παρουσιάζονται 7 ιστορίες γονέων που έσβησαν το χαμόγελο των παιδιών τους και σόκαραν τον πλανήτη.

Andrea Yates: Έπνιξε τα 5 παιδιά της στην μπανιέρα για να τα σώσει από τον διάβολο

ΟΤο ημερολόγιο έγραφε 20 Ιουνίου 2001. Εκείνο το πρωινό η Andrea Yates από το Τέξας, αντί να ξυπνήσει τα 5 παιδιά της και να παίξει μαζί τους, τα έπνιξε ένα προς ένα στην μπανιέρα του σπιτιού για να τα σώσει, όπως ισχυρίστηκε, από τον διάβολο.

Ο άντρας της βρισκόταν στη δουλειά του. Μόλις ολοκλήρωσε την αποτρόπαια πράξη της, κάλεσε την αστυνομία και περίμενε στο σπίτι για να συλληφθεί.

Η 37χρονη τότε Yates καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, όμως η ετυμηγορία ανατράπηκε κατόπιν έφεσης κι έτσι το 2006 αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση. Με το που βγήκε όμως από τη φυλακή εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Matthew Coleman: Σκότωσε τα παιδιά του για να σώσει τον κόσμο

Έναν χρόνο πριν και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2021 ο Matthew Coleman οδήγησε τα δύο παιδιά του στη Santa Barbara της Καλιφόρνια στο Μεξικό. Εκεί πυροβόλησε με ψαροντούφεκο τον 2χρονο γιο του και τη 10 μηνών κόρη του και στη συνέχεια πέταξε τα πτώματά τους σε ένα ράντσο κοντά στην παραλία Rosarito.

Αργότερα εντοπίστηκαν από έναν γεωργό. Ο Matthew Coleman συνελήφθη και ισχυρίστηκε πως έπρεπε να θυσιαστούν τα παιδιά του για να σωθεί ο κόσμος. Μάλιστα, πίστευε στη θεωρία συνωμοσίας, που συνδέεται με τους Illuminati, ότι ερπετόμορφα τέρατα ζουν ανάμεσά μας και μεταμορφώνονται σε ανθρώπους.

Susan Smith: Αφαίρεσε τη ζωή των 2 γιων της για να μην έχει υποχρεώσεις ο σύντροφός της

Τον Οκτώβριο του 1994 η Susan Smith έπνιξε τους δύο γιους της, 3 ετών και 14 μηνών αντίστοιχα, κοντά στο σπίτι τους στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Αφού έβαλε τα παιδιά στο αυτοκίνητο, τα έδεσε και πέταξε το αμάξι σε μια λίμνη, αφήνοντάς τα να πνιγούν.

Επί μια βδομάδα έπαιζε θέατρο στα Μέσα. Μιλούσε για απαγωγή και ζητούσε να γυρίσουν πίσω οι γιοι της. Τελικά, οι αρχές βρήκαν το αυτοκίνητο στον πάτο της λίμνης μαζί με τα σώματα των παιδιών.

Η ίδια παραδέχτηκε το έγκλημά της και τόνισε ότι το έκανε επειδή ο τότε σύντροφός της δεν ήθελε να έχει υποχρεώσεις. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς δικαίωμα έφεσης μέχρι το 2024.

Christopher Watts: Σκότωσε τη σύζυγό του κι έριξε τις κόρες του σε δεξαμενή πετρελαίου

Τον Αύγουστο του 2018, ο Christopher Watts στραγγάλισε μέχρι θανάτου την 34χρονη έγκυο σύζυγό του, Sanan. Έπειτα, οδήγησε το άψυχο κορμί της και τις δυο κόρες τους στο εργοτάξιο που υπήρχε κοντά στο σπίτι τους, στο Κολοράντο.

Εκεί έριξε τα δύο κοριτσάκι σε μια δεξαμενή πετρελαίου και λίγο πιο πέρα έθαψε το πτώμα της συζύγου του.

Ο 33χρονος είχε εξωσυζυγική σχέση και ισχυρίστηκε στις αρχές ότι σκότωσε τη γυναίκα του, επειδή εκείνη είχε σκοτώσει τις κόρες τους. Τελικά, καταδικάστηκε σε 5 φορές ισόβια κάθειρξη.

Timothy Jones: Σκότωσε τα 5 παιδιά του και κυκλοφορούσε με τα πτώματά τους στο αμάξι

Τον Αύγουστο του 2014 η υπόθεση των θανάτων των 5 παιδιών στη Νότια Καρολίνα «πάγωσε» την κοινή γνώμη.

Ο πατέρα τους, Timothy Jones, τα σκότωσε και στη συνέχεια κυκλοφορούσε με τα πτώματά τους για πάνω από 1 εβδομάδα πριν τα πετάξει σε σακούλες σκουπιδιών δίπλα σε έναν χωματόδρομο στην Αλαμπάμα.

Τα παιδιά ήταν ηλικίας από 1 έως 8 ετών. Ο 27χρονος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε θανατική ποινή.

Dora Buenstron: Αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών της για να βλάψει τον σύζυγό της

Το «μακρινό» 1994 η Dora Buenstron καταδικάστηκε σε θανατική ποινή, επειδή μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τα τρία παιδιά της στο λαιμό.

Η δολοφόνος, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας για την επιβολή της ποινής, δεν έδειξε καμία μεταμέλεια. Αντιθέτως, προέκυψε ότι σχεδίασε τους φόνους για να βλάψει τον σύζυγό της, Alex Buenstron. Μάλιστα, προσπάθησε να τον ενοχοποιήσει.

Raina Mersan: Μητέρα σκότωσε τα 7 παιδιά της – «Κάλεσμα Θεού»

Οκτώ χρόνια πριν, τον Δεκέμβριο του 2014, 8 παιδιά μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου από τα χέρια της Raina Mersan Ina Taydei. Τα 7 ήταν δικά της και το 1 η ανιψιά της. Στη συνέχεια μαχαίρωσε τον εαυτό της 35 φορές.

Η 40χρονη τότε, επέζησε και στις αρχές είπε ότι το κάλεσμα ενός περιστεριού ήταν σημάδι από τον Θεό για «να σκοτώσει τα παιδιά της και να τα σώσει». Δεν μπήκε φυλακή αλλά σε ψυχιατρική μονάδα.