Ένας δημοσιογράφος του Fox News τραυματίστηκε έξω από το Κίεβο, ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το δίκτυο, υπάρχουν ακόμη «πολύ λίγες λεπτομέρειες, αλλά οι ομάδες επί τόπου εργάζονται όσο πιο σκληρά μπορούν για να προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες».

Ο δημοσιογράφος που μετέδωσε την είδηση είπε αναλυτικά:

«Υπενθυμίζουμε ότι βρισκόμαστε σε εμπόλεμη ζώνη, ότι οι πληροφορίες αλλάζουν πολύ γρήγορα και ότι εργαζόμαστε όσο το δυνατόν πιο σκληρά για να πάρουμε τις καλύτερες δυνατές πληροφορίες και να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες για το τι συνέβη. Η ασφάλεια της ομάδας μας  είναι υψίστης σημασίας και η ύψιστη προτεραιότητά μας».

Οι ουκρανικές αναφορές

Οι αναφορές έρχονται μετά την ανακοίνωση της σελίδας της Γενικής Εισαγγελίας της Ουκρανίας, Ιρίνα Βενεντίκτοβα, στο Facebook τη Δευτέρα ότι ένας Βρετανός δημοσιογράφος τραυματίστηκε σοβαρά στην Ουκρανία και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην «εντατική υπό την επίβλεψη γιατρών».

«Ο άνθρωπος αυτός δεν βρισκόταν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπου σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, είναι ο στόχος των επιθέσεών τους. Μη όντας σε στρατιωτική εγκατάσταση, υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς.

Την ανάρτηση συνοδεύει μια φωτογραφία διαπίστευσης τύπου του Κογκρέσου που έγραφε «Radio & TV» και «Fox News». Στη διαπίστευση υπάρχει η εικόνα ενός άνδρα με κοστούμι και από κάτω αναγράφεται η ημερομηνία «31/3/2022».

Η πληροφορία αυτή έρχεται ένα 24ωρο μετά την είδηση ότι ο Αμερικανός δημοσιογράφος – ντοκιμαντερίστας, Μπρεντ Ρενό, σκοτώθηκε στο Ιρπίν έξω από το Κίεβο. Ο 51χρονος Αμερικανός έφερε πάνω του τη δημοσιογραφική του ταυτότητα και μάλιστα αυτή των New York Times, καθώς είχε εργαστεί στο παρελθόν για το αμερικανικό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης.