Πλήρη  επιβεβαίωση διαδοχικών δημοσιευμάτων του «Βήματος» στα οποία καταγραφόταν σωρεία ερωτηματικών για τον καταγγελλόμενο «ομαδικό βιασμό» της 24χρονης Γεωργίας Μ. στην Θεσσαλονίκη, αποτελεί το περιεχόμενο της δικογραφίας που σχημάτισε η  Ε’ ανακρίτρια Θεσσαλονίκης και ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον δικαστικό φάκελο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται  –με βάση τις καταθέσεις τουλάχιστον 7-8 κρίσιμων  μαρτύρων- η κακοποίηση της 24χρονης  στη σουίτα 602 του πεντάστερου ξενοδοχείου της συμπρωτεύουσας το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς όπως διατεινόταν τουλάχιστον η ίδια  με αναφορές της στις αστυνομικές αρχές  και  στις διαδοχικές συνεντεύξεις της, προκαλώντας συγκινησιακή φόρτιση στην κοινή γνώμη.

Οι επόμενες κινήσεις της 24χρονης Γεωργίας

Πλέον ο εισαγγελέας θα υποβάλει πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και θα αποφασιστεί αν η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο ακροατήριο ή θα τεθεί στο αρχείο. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες ο νομικός εκπρόσωπος της 24χρονης, δικηγόρος Θεσσαλονίκης κ. Αθ.  Ζιώγας  ετοιμάζει αναφορά με 20 αναπάντητα ερωτήματα για καταγγελλόμενες παραβάσεις τόσο της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και των ιατροδικαστών  για  την υπόθεση.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο νομικός εκπρόσωπος της 24χρονης, το ερωτηματολόγιο θα σταλεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.  Όμως εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει κι η νεώτερη έρευνα της ΕΛΑΣ που αφορά στην καταγγελλόμενη κακοποίηση –υπό την αναφερόμενη  απειλή όπλων και με την συμμετοχή κουκουλοφόρων- από άτομα που φέρεται να γνώριζαν την 24χρονη, ενός νεαρού  που την προσκάλεσε στο εν λόγω πάρτι. Ακόμη ερευνάται ύποπτη διακίνηση βίντεο με τον υποτιθέμενο «βιασμό» της 24χρονης που αποδείχθηκε εντελώς άσχετο με την υπόθεση.

Όπως είχε αποκαλύψει  λοιπόν  «Το Βήμα της Κυριακής» στις 20 Φεβρουαρίου «η 24χρονη είχε αναφέρει σε τέσσερις καταθέσεις της και σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι είχε μεταβεί στο πάρτι στο ξενοδοχείο μαζί με 17χρονη φίλη της και ότι έφυγαν ύστερα από μία-δύο ώρες για να επιστρέψουν σπίτι τους.

Ωστόσο εκείνη, όπως κατέθεσε, αποφάσισε να επιστρέψει στο ξενοδοχείο, όπου νοίκιασε δωμάτιο για να διανυκτερεύσει σε αυτό επειδή ήταν ζαλισμένη από το αλκοόλ και το «χάπι βιασμού» που εκτίμησε ότι περιείχε ένα από τα ποτά που της δόθηκε. Και ακολούθως παρασύρθηκε στον διάδρομο του ορόφου στον οποίο βρισκόταν το δωμάτιό της, στη σουίτα όπου φέρεται να κακοποιήθηκε. Ωστόσο το νεότερο καταλυτικό στοιχείο είναι η σαφής κατάθεση του υπαλλήλου του ξενοδοχείου ότι η 24χρονη μετά την επιστροφή της στο ξενοδοχείο έκλεισε το δωμάτιο στον 5ο όροφο και της δόθηκε μαγνητική κάρτα για να εισέλθει σε αυτό.

Πράγματι, όπως κατέθεσε, η 24χρονη ανέβηκε στον 5ο όροφο, κινήθηκε προς το δωμάτιο αλλά όπως διαπίστωσε από το ηλεκτρονικό σύστημα δεν μπορούσε να εισέλθει σε αυτό ή ήταν διστακτική. Ο υπάλληλος της υποδοχής του ξενοδοχείου ανέφερε ότι τότε κάλεσε έναν άνθρωπο της ασφάλειας της ξενοδοχειακής μονάδας που βρισκόταν στο 2ο υπόγειο. Ο νεαρός security κατέθεσε ότι ανέβηκε στον 5ο όροφο προκειμένου να βοηθήσει την κοπέλα, όπως του πρότεινε ο ρεσεψιονίστ. Ωστόσο εκείνη, όπως ο ίδιος ανέφερε, «έφυγε αμέσως, κατέβηκε τα σκαλιά, κινήθηκε στον 4ο όροφο και μπήκε στο δωμάτιο 401» (όπου γινόταν το πάρτι).

Μάλιστα το μέλος αυτό του προσωπικού ασφαλείας συμπλήρωσε ότι είδε τις κινήσεις αυτές της 24χρονης επειδή το εν λόγω κτίριο ήταν γυάλινο και ο διάδρομος του κάτω ορόφου ήταν ορατός από το σημείο που βρισκόταν.  Ακόμη τουλάχιστον 5-6 άτομα που παρέμεναν στο πάρτι μέχρι τέλους επιβεβαίωσαν στις καταθέσεις   τους ότι η 24χρονη επέστρεψε στο πάρτι, παρέμεινε σε αυτό αρκετή ώρα συζητώντας με έναν   νεαρό, γόνο πλούσιας οικογένειας, τον οποίο κατηγόρησε αργότερα για την «κακοποίηση» της.

Κι όλα αυτά έρχονται σε συνέχεια των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης καταγγέλλουσας, όπου δεν εντοπίστηκε καμία ναρκωτική ουσία που περιέχεται στο «χάπι του βιασμού» το οποίο υπέθεσε η ίδια ότι της έριξαν, εν αγνοία της, στο ποτό της.

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα μας είχε προχωρήσει και σε προγενέστερο δημοσίευμα στις 9 Φεβρουαρίου 2022 όπου επίσης  καταγράφονταν ερωτηματικά για τις σχετικές καταγγελίες.