Επιπλέον ερωτήματα για τον καταγγελλόμενο βιασμό της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη προκύπτουν ύστερα από την κατάθεση μία νέας κρίσιμης μάρτυρα που φέρεται να έχει δώσει παρόν -όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»- τα τελευταία 24ωρα στις δικαστικές αρχές που ερευνούν την εν λόγω υπόθεση.

Η εν λόγω νεαρή γυναίκα που δεν είχε εμφανισθεί μέχρι τώρα κι εντοπίσθηκε από περαιτέρω έρευνα της Δικαιοσύνης, είχε παραμείνει μέχρι τέλους στο πολυσυζητημένο πάρτι και φαίνεται να έχει δώσει κι αυτή μία διαφορετική εκδοχή των συμβάντων από αυτή που έχει περιγράψει η 24χρονη.

Η νέα μάρτυρας φέρεται να έχει προσδιορίσει ότι η 24χρονη μετά την επιστροφή της στο ξενοδοχείο δεν οδηγήθηκε σε κάποιο δωμάτιο που κακοποιήθηκε –όπως έχει ισχυρισθεί η καταγγέλλουσα- αλλά επέστρεψε στο πάρτι όπου κουβέντιαζε για αρκετή ώρα σε φιλικό τόνο με τον γόνο πλούσιας οικογενείας κι ακολούθως αποχώρησαν μαζί.

Εκείνο που προβληματίζει τις δικαστικές αρχές και την ΕΛΑΣ είναι ότι τους ισχυρισμούς της 24χρονης (στις καταθέσεις της και στις συνεντεύξεις της) δεν επιβεβαιώνει κανένας από τους παρευρισκόμενους μέχρι τέλους στο πάρτι, αλλά ούτε κι υπάλληλοι του ξενοδοχείου που ήλθαν σε επαφή μαζί της, δηλαδή συνολικά 10-12 άτομα. Ωστόσο η πλευρά της 24χρονης επιμένει στις καταγγελίες περί βιασμού και ζητά -όπως λέει- την δικαίωση της.

Τι προκύπτει από τις τοξικολογικές εξετάσεις για το αλκοόλ

Την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε το πλήρες πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων στα ούρα της 24χρονης , το οποίο συντάχθηκε από εξειδικευμένο, πιστοποιημένο εργαστήριο στην Βέρνη. Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι δεν εντοπίσθηκε οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία. Οσον αφορά την χρήση αλκοόλ επισημαίνεται ότι «μεταξύ του υπόπτου συμβάντος και του χρόνου λήψης των δειγμάτων ούρων της Γεωργίας Μπίκα πέρασαν πάνω από 16 ώρες.

Είναι, λοιπόν, πιθανόν η αιθανόλη να είχε αποβληθεί από το σώμα, αφού ο ρυθμός αποβολής της κυμαίνεται μεταξύ 0,1 και 0,2 gr ανά κιλό αιθανόλης ανά ώρα. Η ανάλυση των δειγμάτων έδειξε υψηλές συγκεντρώσεις των άμεσων αλκοολικών δεικτών αιθυλογλυκουρονίδιου (EtG) και θειικού αιθυλεστέρα (EtS), που υποδηλώνει ότι προηγουμένως είχε καταναλωθεί υψηλή ποσότητα αιθανόλης, η οποία ενδέχεται να είχε οδηγήσει σε υψηλή συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα (πάνω από 0,8 gr ανά κιλό ή και υψηλότερο)».

Σημειώνεται όπως αναφέρουν στελέχη της ΕΛΑΣ κι ειδικοί, ότι «η συγκεκριμένη ποσότητα αλκοόλ που μνημονεύεται στο πόρισμα των Ελβετών ειδικών αντιστοιχεί σε 3-4 ποτά και σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να συσχετισθεί με «απώλεια αισθήσεων» που υποστήριξε ότι είχε η 24χρονη Γεωργία κι ακολούθησε η καταγγελλόμενη σεξουαλική κακοποίηση της»

Οι αναφορές στις συνεντεύξεις

Συμπληρώνεται ότι ούτε η καταγγέλλουσα, ούτε ο νομικός εκπρόσωπος της δικηγόρος Θεσσαλονίκης κ Αθ. Ζιώγας είχαν συνδέσει την αναφερομένη ημιλιπόθυμη κατάσταση της 24χρονης στο ξενοδοχείο με κατάχρηση αλκοόλ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό οφείλεται σε ναρκωτική ουσία που φέρεται να ρίχθηκε στο ποτό της. Υπογραμμίζεται δε ότι είναι κρίσιμα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από την Ελβετία, τα οποία ωστόσο (σ.σ. ήταν αρνητικά στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών) στην συνέχεια αμφισβητήθηκαν ως προς τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Σημειώνεται ότι κι η ίδια η 24χρονη όταν είχε ερωτηθεί στην διάρκεια συνέντευξης της -στα μέσα Ιανουαρίου -σε διαδικτυακό τόπο, είχε αποσυνδέσει το θέμα της κακής κατάσταση που είχε βρεθεί με την χρήση αλκοόλ.

Όπως είχε μνημονεύσει για τους λόγους που είχε χάσει τις αισθήσεις της «θεωρώ ότι αν ένας άνθρωπος πιει λίγο παραπάνω αρχίζει να έχει μια καλύτερη ενέργεια, μία καλύτερη διάθεση και ποτέ δεν ξέρουμε πως θα ήθελε να είναι (σ.σ. όσον αφορά μία συναινετική ερωτική επαφή) από δική του επιλογή. Εγώ είχα φτάσει σε ένα σημείο λιποθυμίας, ένας άνθρωπος μη λειτουργικός, χωρίς συνείδηση , χωρίς λογική». Δηλώνοντας ότι πιστεύει ότι της δόθηκε ναρκωτική ουσία η οποία ωστόσο δεν εντοπίσθηκε. Μάλιστα συμπλήρωσε στην ίδια συνέντευξη ότι «παλιά θυμόμουν ότι όσο και να είχα πιεί σε μία κατάσταση ευφορίας ποτέ δεν ένοιωσα κάτι όπως αυτή την φορά».