Απέναντι στους 12 κατηγορούμενους, θα βρεθούν σήμερα Παρασκευή τέσσερις φίλοι του αδικοχαμένου φοιτητή Άλκη Καμπανού οι οποίοι θα κληθούν, σε ειδικό χώρο εντός του Αστυνομικού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης, να τους αναγνωρίσουν, με σκοπό να γίνει πιο σαφής η συμμετοχή του καθένα στο έγκλημα.

Χθες Πέμπτη δύο από τους φίλους του Άλκη βρέθηκαν στο γραφείο της ανακρίτριας προκειμένου να καταθέσουν, περιγράφοντας το χρονικό του φονικού επεισοδίου.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας έπεσε θύμα της επίθεσης και τραυματίστηκε, ενώ ο άλλος πρόλαβε και ξέφυγε.

Είναι γεγονός ότι μετά την αναγνώριση ίσως οι αρχές καταφέρουν να εντοπίσουν ποιος από τους «12» ήταν ο δολοφόνος του 19χρονου Άλκη.

Προφυλακιστέος και ο «Ντίνος»

Αργά το βράδυ της Πέμπτης με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακίστηκε και ο 12ος εμπλεκόμενος στη δολοφονία. Ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου, ο λεγόμενος «Ντίνος».

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο «Ντίνος» που απολογήθηκε για τρεις και πλέον ώρες είπε πως εκείνος έμεινε στο αυτοκίνητο και δεν βγήκε. Είπε επίσης ότι γνωρίζει μόνον τον 25χρονο (εκείνον που κρατούσε το μαχαίρι καράμπιτ) και οι άλλοι δυο που μπήκαν στο αυτοκίνητο δεν τους γνώριζε (μεταξύ αυτών μπήκε στο αυτοκίνητο και ο 21χρονος που είχε το δρεπάνι). «Δεν ήξερα εάν είχαν κάτι στα χέρια τους» είπε χαρακτηριστικά.

Ο 22χρονος ο οποίος χρειάστηκε να περάσουν 14 ημέρες από την ημέρα της δολοφονίας, προτού παραδοθεί στις αρχές, είπε ότι δεν είναι οργανωμένος οπαδός και ποτέ του δεν έχει συμμετάσχει σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

Νωρίτερα, ο 22χρονος είχε οδηγηθεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την αυτόφωρη διαδικασία της οπλοκατοχής, καθώς μετά την παράδοσή του εντοπίστηκε ένας σουγιάς στο αυτοκίνητό του. Η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα, κατόπιν αναβολής που αιτήθηκε ο συνήγορός του.

Στο μεταξύ, στο γραφείο της ανακρίτριας βρέθηκαν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης δύο από τους φίλους του Άλκη, που βρίσκονταν μαζί του τη στιγμή της δολοφονικής ενέδρας, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου.