Την ύπαρξη, πιθανότατα, τουλάχιστον ενός ακόμη προσώπου που εμπλέκεται με τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη και τον θάνατο του Αλκη Καμπανού, επιβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Φαίνεται και είναι πιθανό να υπάρχει κάποιος ακόμα εμπλεκόμενος» ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πως η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους.

«Υπάρχει ακόμη ένα ύποπτος που θα συλληφθεί και με αυτό η Αστυνομία θεωρεί πως θα έχει ολοκληρώσει τις συλλήψεις» είπε (ΣΚΑΙ), αναφέροντας ακόμη πως την εξέλιξη της υπόθεσης της δολοφονίας του 19χρονου φοιτητή παρακολουθεί πολύ στενά και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, απαντώντας σε δημοσιεύματα περί «μεγάλου προσώπου» που παραμένει ασύλληπτο, ξεκαθάρισε πως «για το κράτος και την Αστυνομία δεν υπάρχει μικρός ή μεγάλος».

Ποιος είναι ο εμπλεκόμενος

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση και που διαφεύγει της σύλληψης, ούτε για το αν πρόκειται για ένα ή δύο άτομα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τα βλέμματα όλων στρέφονται στον 12ο εμπλεκόμενο στη δολοφονία που φέρεται να ήταν ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου που συμμετείχε στην επίθεση.

Μέχρι στιγμής, ο εν λόγω άντρας θεωρούνταν «φάντασμα», αφού κανείς δεν γνώριζε την ταυτότητά του. Το μόνο που γνώριζαν είναι ότι πρόκειται για κάτοικο Ωραιοκάστρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, πάντως, οι αρχές γνωρίζουν πλέον και το μικρό του όνομα, ενώ έχουν και μια περιγραφή για την εμφάνισή του. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι το τρίτο όχημα παραμένει άφαντο ακόμα.

Για τις αρχές θεωρείται κομβικό σημείο να αποσαφηνίσουν τον ρόλο του ατόμου αυτού. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό θεωρείται πολύ σημαντική αυριανή η κατάθεση του 25χρονου «Αθηναίου», ο οποίος παραδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην αστυνομία.