Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, καθώς οι συλληφθέντες κατηγορούμενοι έχουν αρχίσει τα αλληλοκαρφώματα για το ρόλο του καθενός στη μοιραία επίθεση του τάγματος θανάτου.

Χθες, άλλοι τρεις που απολογήθηκαν –  πρόκειται για δύο νεαρούς, 21 ετών, κι έναν 23χρονο – πήραν το δρόμο προς τις φυλακές. Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, επέβαιναν σε δύο από τα τρία αυτοκίνητα με τα οποία οι δράστες μετέβησαν στο σημείο της φονικής επίθεσης.

Την ίδια στιγμή, στα χέρια των ελληνικών Αρχών βρίσκεται ο 20χρονος εμπλεκόμενος στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη ο οποίος είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε χθες.

Μένει να ξεκαθαριστεί ποιος ήταν ο ρόλος του στη δολοφονική επίθεση της συμμορίας ενώ ο ίδιος υπόσχεται αποκαλύψεις για το πως έδρασε το τάγμα θανάτου.

Μυστήριο με το 12ο άτομο

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετές ημέρες από τη δολοφονία του Άλκη, συνεχίζει να υπάρχει ένα μυστήριο με τον 12ο εμπλεκόμενο στη δολοφονία , ο οποιος πρόκειται για τον οδηγό του τρίτου αυτοκινήτου, ο οποίος και παραμένει ασύλληπτος.

Μέχρι στιγμής, ο εν λόγω άντρας θεωρούνταν «φάντασμα», αφού κανείς δεν γνώριζε την ταυτότητά του. Το μόνο που γνώριζαν είναι ότι πρόκειται για κάτοικο Ωραιοκάστρου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, φαίνεται πως στενεύει ο κλοιός για τον 12ο εμπλεκόμενο, αφού οι αρχές γνωρίζουν το μικρό του όνομα, ενώ έχουν και μια περιγραφή για την εμφάνισή του. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι το τρίτο όχημα παραμένει άφαντο ακόμα.

Πλέον, για τις αρχές θεωρείται κομβικό σημείο να αποσαφηνίσουν τον ρόλο του ατόμου αυτού. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται πολύ σημαντική η κατάθεση, την Παρασκευή του 25χρονου «Αθηναίου», ο οποίος παραδόθηκε χθες, Τετάρτη, στην αστυνομία.

Τι είπαν στην απολογία τους για το μοιραίο βράδυ

Κατά τα λοιπά, όπως έγινε γνωστό, τα τρία άτομα που απολογήθηκαν χθες,  παραδέχθηκαν ότι βρίσκονταν στο σημείο του εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν αυτοί που ευθύνονται για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, ο θάνατος του οποίου, όπως προέκυψε από τη ιατροδικαστική εξέταση, προκλήθηκε από το συνδυασμό των χτυπημάτων στα κάτω άκρα και τα κατάγματα στο κεφάλι του.

Ο 21 ετών κατηγορούμενος που υποδείχθηκε από τους συγκατηγορουμένους του ως το πρόσωπο που κρατούσε το δρεπάνι, φέρεται πράγματι να αποδέχθηκε πως το χρησιμοποίησε όχι όμως -όπως απολογήθηκε- σε βάρος του 19χρονου αλλά εναντίον «κάποιου που πρόλαβε κι έφυγε».

Ο ίδιος κατηγορούμενος, κατά πληροφορίες, κατονόμασε τον 25χρονο συγκατηγορούμενό του , τον λεγόμενο «Αθηναίο», ως το πρόσωπο που κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στον άτυχο φοιτητή, ενώ φέρεται να υπέδειξε στην ανακρίτρια και το σημείο όπου πετάχτηκε το μαχαίρι ώστε να εντοπιστεί από την αστυνομία.


Από την πλευρά του, ο άλλος 21χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στο επεισόδιο. «Έφτασα στο σημείο τελευταίος, χωρίς να κρατάω αντικείμενα στα χέρια μου. Κατευθύνθηκα προς το σημείο της επίθεσης, στα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας. Ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν χτυπούσε με κράνος έναν εκ των συγκατηγορουμένων μου. Το μόνο που έκανα ήταν να τον τραβήξω με τα χέρια μου», φαίνεται να απολογήθηκε στην ανακρίτρια.

Ανάλογη θέση διατύπωσε κι ο 23χρονος, που, φέρεται να παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε το κράνος του για να «προστατεύσει» συγκατηγορούμενό του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις κατηγορούμενοι δέχθηκαν επίμονες ερωτήσεις ως προς την ταυτότητα και το ρόλο του οδηγού του τρίτου αυτοκινήτου – που μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα- χωρίς όμως να δώσουν κάποιες απαντήσεις.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή τους, όπως συνέβη τα προηγούμενα 24ωρα με άλλους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση. Την Παρασκευή θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες. Ο 11ος που ταυτοποιήθηκε για το άγριο έγκλημα παραδόθηκε νωρίτερα στις αρχές της Αλβανίας, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο συνήγορός του.

Ο ρόλος του 20χρονου που παραδόθηκε στην Αλβανία – Υπόσχεται αποκαλύψεις για το τάγμα θανάτου

Στα χέρια της αστυνομίας της Κορυτσάς παραδόθηκε πριν από λίγες ώρες ο 20χρονος που μετά τη δολοφονία είχε περάσει μαζί με τον πατέρα του και τη γιαγιά του από την Κρυσταλοπηγή στη γειτονική χώρα και ενώ ήδη σε ισχύ βρισκόταν διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο 20χρονος αργά το βράδυ μπήκε στην Ελλάδα και παραδόθηκε στις Ελληνικές αρχές. Συνοδεία στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας πήρε το δρόμο για τη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος ζήτησε να εκδοθεί στην Ελλάδα για να πει, όπως λέει, την αλήθεια για το πώς έδρασε το τάγμα θανάτου εναντίον του 19χρονου Άλκη και των δύο φίλων του.


«Έχω μετανιώσει που έφυγα. Θέλω να γυρίσω πίσω και να δικαστώ για να πω όλη την αλήθεια για ό,τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ. Λυπάμαι πολύ για το παιδί», είπε ο 20χρονος.

Παίζουν πινγκ πονγκ με τις ευθύνες οι δράστες

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται με τη σύλληψη του Α.Τ., του 23χρονου αλβανικής καταγωγής, που παρουσιαζόταν στο οικογενειακό του περιβάλλον ως ένα ήσυχο και υπάκουο παιδί.

«Εγώ ξέρω ότι ήταν καλό παιδί, ήσυχος. Υπάκουος, δεν φαινόταν τέτοιο παιδί που δημιουργεί προβλήματα», δήλωσε οικογενειακός φίλος του 23χρονου.

Ο Α.Τ. ο μαθητής του 18 στα Θρησκευτικά, όπως φαίνεται στο απολυτήριό του, είναι ο οδηγός του λευκού αυτοκινήτου και ο φερόμενος ως ενορχηστρωτής της δολοφονικής επίθεσης.

«Ο διοργανωτής»

Τα τρία αμάξια ξεκινούν τα μεσάνυχτα από τον σκληροπυρηνικό σύνδεσμο, αναζητώντας τα ανυποψίαστα θύματα τους.

Το γκρι ΙΧ με επιβάτες τον Ι.Κ. που κρατούσε δρεπάνι και τον Β.Α. που κρατούσε ρόπαλο εντοπίζει την παρέα του Άλκη στα σκαλάκια στην οδό Γαζή.

«Τα άτομα που επέβαιναν στο Volkswagen Polo, μας έδωσαν σήμα να κατέβουμε, αυτό σήμαινε ότι είχαν βρεθεί τα άτομα που έψαχναν», δήλωσε ο 23χρονος.


Ο 23χρονος κλειδοκράτορας του σκληροπυρηνικού συνδέσμου λειτουργεί ως τσιλιαδόρος στην ενέδρα θανάτου και παραμένει στα αυτοκίνητα που σταμάτησαν στο ύψος της πλατείας.

«Άφησα ανοιχτή την πόρτα του οδηγού, κατέβηκα απ’ το αυτοκίνητο για λίγα δευτερόλεπτα, όταν όμως είδα τι γινόταν, τρόμαξα και ουδέποτε πλησίασα», είπε στην κατάθεσή του ο 23χρονος.

«Ο Δραπέτης»

Από το λευκό αμάξι του, βγαίνει με φορά ο 20χρονος Ν.Ρ., που αμέσως ρωτά την παρέα του Άλκη αν είναι Αρειανοί.

«Νομίζω ότι ο Ν.Ρ. ήταν εκείνος που ρώτησε τα παιδιά τι ομάδα είναι πριν ξεκινήσει το επεισόδιο.»

Ο συνοδηγός του αυτοκινήτου, ο επίσης 20χρονος Αλβανός Γ.Α. αναλαμβάνει τον κολλητό του Άλκη. Από το μένος με το οποίο μαχαίρωνε αλλεπάλληλα τον άοπλο νεαρό αυτοτραυματίστηκε στο χέρι.

«Ήμουν εκεί και ενεπλάκην με ένα από τα παιδιά. Αυτόν που κρατούσε στο χέρι κράνος και όχι με τον θανόντα. Με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα δύο φορές στο πόδι», δήλωσε στην κατάθεσή του 20χρονος.

«Το Δρεπάνι»

Ο βαρύς οπλισμός όμως κρυβόταν στο τρίτο όχημα γκρι χρώματος επί της οδού Γαζή. Σε αυτό επέβαινε ο Κ.Ι., ο 21χρονος Έλληνας που σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες τον έχουν «φωτογραφίσει» ως τον δράστη των μαχαιρωμάτων στον Άλκη.

Ο κάτοχος του κόκκινου δρεπανιού που έμελλε να κόψει το νήμα ζωής του 19χρονου Άλκη.

«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι από τέτοια οικογένεια μπορεί να βγει ένα παιδί με τέτοιο θυμό», δήλωσε συγγενής του 20χρονου Ι.Κ.

«Ο Αθηναίος»

Την ώρα που ο Άλκης και οι φίλοι του δέχονταν τις αλλεπάλληλες μαχαιριές ο περιβόητος «Αθηναίος» με αρχικά Β.Α. τους έριχνε με το ρόπαλο στα κεφάλια.

Ο 23χρονος διοργανωτής ρίχνει σήμα να φύγουν όταν πια ο 19χρονος Άλκης κείτεται νεκρός…


Ο τελευταίος που μπαίνει στο λευκό ΙΧ με την άσπρη φόρμα είναι ο μέχρι πρότινος καταζητούμενος 20χρονος Αλβανός, που όπως φαίνεται προσπαθούσε να κρύψει κάτι κάτω από μπουφάν. Τα αμάξια ξεκινούν και τότε ο Κ.Ι. συνειδητοποιεί πως το δολοφονικό δρεπάνι ξεχάστηκε στον τόπο του εγκλήματος.

«Μας είπε έκανα μ@λ@κία. Ξέχασα εκεί το δρεπάνι!»

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο ίδιος, κρατούσε το δρεπάνι αλλά το θανατηφόρο χτύπημα δεν προήλθε από το φονικό αυτό όπλο.