Ο σημερινός διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της Μπαρτσελόνα, Ματέου Αλεμανί, είναι έτοιμος να αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα CEO, Φεράν Ρεβερτέρ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ισπανικού μέσου SPORT.

Ο Ρεβερτέρ υπέβαλε αιφνιδιαστικά την παραίτησή του την περασμένη Τρίτη, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, ωστόσο τα ισπανικά μέσα μιλούν για διαφορές με τον πρόεδρο Χοάν Λαπόρτα.

Σύμφωνα με πηγές, ο Ρεβερτέρ είχε διαφωνήσει με τον Λαπόρτα σε μια σειρά ζητημάτων από τότε που η διοίκηση του τελευταίου ανέλαβε τη θέση τον Ιούλιο. Ένα από αυτά ήταν μια συμφωνία χορηγίας με τη Spotify, την οποία διαπραγματευόταν ο Ρεβερτέρ.

O Ρεβερτέρ είπε ότι επιθυμεί να αποχωρήσει άμεσα, πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν θα αφήσει τη θέση του μέχρι να αναλάβει ο διάδοχός του.

Η ομάδα λαμβάνει υπόψη την προηγούμενη εμπειρία του Αλεμανί στη Βαλένθια καθώς και στη Μαγιόρκα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο 58χρονος έχει την πλήρη εμπιστοσύνη της διοίκησης του Λαπόρτα.

Εάν όντως αναλάβει ο Αλεμανί, έχει να φέρει σε πέρας μεγάλες προκλήσεις που περιλαμβάνουν τη φροντίδα του έργου Espai Barça και την πώληση του 49% των Barça Studios .

Η παραίτηση του Ρεβερτέρ ήρθε καθώς ο καταλανικός σύλλογος προσπαθεί να βρει έναν νέο χορηγό για να αντικαταστήσει τη Rakuten όταν λήξει η τρέχουσα συμφωνία στο τέλος της σεζόν.