Δεν έχουν τέλος τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Μετά τη σύλληψη του 23χρονου ο οποίος μέχρι στιγμής κρατά σκληρή στάση και δεν παραδέχεται τη συμμετοχή του στη δολοφονία, στόχος των Αρχών είναι να συλλάβουν τους συνεργούς του 23χρονου, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φέρεται πως συμμετείχαν στην επίθεση πάνω από 10 άτομα. Οι Αρχές ψάχνουν από κάμερες της περιοχής ώστε να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν το συντομότερο δυνατό όλους όσους βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας και να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Η δολοφονία του Άλκη τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ενώ από εκείνη την τραγική στιγμή όλοι ζητούν να μην υπάρξει άλλος νεκρός από οπαδική βία και να παρθούν μέτρα.

Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια

Η οικογένεια του Άλκη, ειδικά η μητέρα του και ο πατέρας του δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασαν το παιδί τους με αυτό τον τρόπο και είναι σε κατάσταση σοκ.

Την ίδια ώρα οι φίλοι του συγκλόνισαν με τις υποσχέσεις που έδωσαν: ότι δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ και ότι δεν θα μείνουν ατιμώρητοι οι δράστες. Επίσης, στο σημείο της δολοφονίας καθημερινά συρρέει κόσμος για να αφήσει ένα λουλούδι ή ένα σημείωμα, όπως έκαναν σήμερα οργανωμένα μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Όλοι ζητούν να φτάσει το «μαχαίρι στο κόκκαλο» τόσο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όσο και για να τερματιστεί συνολικά αυτή η κατάσταση.

Σκληρή γραμμή από τον 23χρονο, ψάχνουν παντού τους υπόλοιπους δράστες

Μέχρι τώρα ο 23χρονος που έχει ταυτοποιηθεί και συλληφθεί για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη αρνείται τα πάντα και κρατάει σκληρή στάση. Την ίδια στιγμή, όπως υποστήριξε χθες ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον άλλα έξι άτομα, αλλά ο ίδιος ανησυχεί που δεν έχουν προχωρήσει οι συλλήψεις των δραστών. «Εκείνο που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι μη σύλληψη των υπολοίπων 6 – 7 – 8 (σ.σ. δραστών) που πήγαν να σκοτώσουν ανθρώπους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες ώρες,  οι Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» συνδέσμους, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ του MEGA


Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος των δύο υπευθύνων των συνδέσμων ΠΑΟΚ και Άρη, μετά τις χθεσινές εφόδους της Αστυνομίας σε 13 λέσχες φιλάθλων της Θεσσαλονίκης.

Κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες και λειτουργία Λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια κατά περίπτωση, ενώ σχηματίστηκε δύο διαφορετικές δικογραφίες.

Στη συνέχεια, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Επιχειρήσεις της Αστυνομίας και στην Αθήνα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα και στην Αττική στη σκιά της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια και βρήκαν στυλιάρια και κοντάρια, ενώ ακολούθησαν έλεγχοι και σε συνδέσμους άλλων ομάδων.

Ηχηρή παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Άρειου Πάγου

Η υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη και οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί οδήγησαν τον αντεισαγγελέα του Άρειου Πάγου, αρμόδιο για αθλητικά θέματα, Ζαχαρία Κοκκινάκη να ζητήσει με εγκύκλιο του προς τους εισαγγελείς της χώρας να αποκαλυφθεί η δράση εγκληματικών οργανώσεων που κρύβονται πίσω από επιθέσεις οπαδικής βίας, την αυστηρή και παραδειγματική ποινική αντιμετώπιση των υπαιτίων τέτοιων εγκληματικών συμπεριφορών, καθώς και ενδελεχή έλεγχο όλων των συνδέσμων των ομάδων.

Ιδιαίτερο κεφάλαιο της πολυσέλιδης εγκυκλίου είναι αφιερωμένο στο ρόλο των συνδέσμων των ομάδων, τις αποκαλούμενες «λέσχες φιλάθλων» και τις ποινικές ευθύνες που απορρέουν από την παράνομη λειτουργία τους, τονίζοντας ότι όσες εξ αυτών λειτουργούν χωρίς την άδεια της αστυνομικής αρχής, οι υπεύθυνοι τιμωρούνται με βάση τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Κι’ αυτό γιατί, όπως σημειώνει ο εισαγγελέας: «Έχει παρατηρηθεί ότι ομάδες δραστών ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων βίας, τελουμένων από «οπαδικά» κίνητρα, ή με επίφαση αθλητικό υπόβαθρο, έχουν ενταχθεί «ως φίλαθλοι» σε λέσχες φιλάθλων, ενώ γραφεία και εντευκτήρια, λειτουργούν προφανώς παράνομα, αποτελούν «ορμητήρια» των δραστών αυτών για την τέλεση τέτοιων πράξεων και χώρους απόκρυψης όπλων».