Σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να συγκεντρώσουν αποδεικτικά στοιχεία για τα άτομα που επέβαιναν στα τρία αυτοκίνητα και συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη, έχουν επιδοθεί οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για το «Live News» του MEGA, υπάρχουν ενδείξεις ότι συμμετείχαν 12-13 άτομα στην επίθεση.

«Οι Αρχές εκτιμούν πως οι δράστες παρακολουθούσαν μια μπυραρία, όπου σύχναζαν οπαδοί του Άρη και θεώρησαν ότι η παρέα του Άλκη βγήκε από εκεί. Έκαναν την επίθεση, τον μαχαίρωσαν και μετά άνθρωποι από τη μπυραρία, που ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν, βγήκαν και πετούσαν ποτήρια και σκαμπό για να το αποτρέψουν, αλλά ήταν αργά. Υπήρχαν προπαρασκευαστικές ενέργειες», τόνισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, εξηγώντας ότι οι δράστες διάλεξαν το σημείο ώστε να είναι κοντά στη μπυραρία, αλλά όχι τόσο κοντά, ώστε να προλάβουν να φύγουν όταν τους καταλάβουν.

Μάλιστα, οι δράστες είχαν αφήσει τα κινητά τους στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, ώστε να μην εντοπιστούν ή να μην παραπέσουν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Την ίδια ώρα, γίνονται έλεγχοι στους συνδέσμους των οπαδών της Θεσσαλονίκης και σε τέσσερις συνδέσμους οπαδών στην Αθήνα, με στόχο να βρεθούν τα αντικείμενα και να ελεγχθεί πόσοι από αυτούς έχουν άδεια λειτουργίας.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, στόχος είναι η δημιουργία ενός μητρώου μελών συνδέσμων, ώστε να έχει πρόσβαση η ΕΛ.ΑΣ και ταυτόχρονα, σε συνεννόηση με τους παράγοντες στην ΠΑΕ, να δημιουργηθεί ένα μητρώο φανατικών οπαδών, ώστε να υπάρξουν και οι προβλεπόμενες ποινές για αυτούς.

Βρέθηκε δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα, βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος, μετά το δρεπάνι και το ρόπαλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 19χρονου Άλκη και των φίλων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, το μαχαίρι έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκουν οι κηλίδες αίματος, αλλά και για να ταυτοποιηθούν τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών.