Τεράστιο ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει από το απόγευμα της Πέμπτης η ΕΛ.ΑΣ. σε συνδέσμους όλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης, στην προσπάθεια να βρεθούν τα στοιχεία εκείνα που θα «δέσουν» όλα τα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού.

Η τεράστια επιχείρηση βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό προκειμένου να βρεθούν οι ένοχοι για τη δολοφονία του 19χρονου και να υλοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης να μπει ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη δράση των χούλιγκαν.

Το βράδυ της Πέμπτης, μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις μετά το μπαράζ εφόδων της ΕΛ,ΑΣ σε συνδέσμους ομάδων.

Πολεμοφόδια

Τα πρώτα στοιχεία από το «ντου» των αστυνομικών στους συνδέσμους αναφέρουν ότι ήδη έχουν βρεθεί «πολεμοφόδια» που σχετίζονται άμεσα με την βίαιη οπαδική δράση, όπως κράνη, στυλιάρια, σιδερόβεργες, πυρσοί, καπνογόνα, κενά γυάλινα μπουκάλια.

Η επιχείρηση έχει επεκταθεί σε όλη τη Θεσσαλονίκη και όχι σε συγκεκριμένη περιοχή και είναι χαρακτηριστικό ότι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν τόσο σε συνδέσμους του ΠΑΟΚ, όσο του Αρη και του Ηρακλή.

Έχουν ταυτοποιηθεί άλλα έξι άτομα

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εντείνονται κάθε ώρα που περνάει, καθώς η εντολή είναι να μην χαθεί χρόνος που μπορεί να αξιοποιήσουν οι δράστες για να σβήσουν τα ίχνη τους.

Ετσι, οι προσπάθειες εστιάζουν στην εύρεση νέων στοιχείων που θα «δέσουν» την ταυτοποίηση και άλλων έξι ατόμων που φέρονται να έχουν λάβει μέρος στη στη δολοφονία του Αλκη.

Ο Αλέξης Κούγιας, που είναι ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου δολοφονηθέντα, ανέφερε την Πέμπτη ότι «έχουν ταυτοποιηθεί άλλοι έξι δράστες», τονίζοντας πως «πήγανε για να σκοτώσουν».

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος είπε σε σχετικές δηλώσεις στο STAR: «Έχω πληροφορηθεί ότι αυτή τη στιγμή έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες. Μιλάμε για τουλάχιστον άλλα έξι άτομα».

Σε άλλες σχετικές δηλώσεις του στο MEGA, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε πως «κατόπιν της κατηγορίας που απήγγειλε ο εισαγγελέας, όλοι όσοι συλληφθούν, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες συνέργειας και συμμετοχής στην δολοφονία του Άλκη και, παράλληλα, για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, και φυσικά την ποινή καθείρξεως έως 15 χρόνια».

Ευρήματα στο μαχαίρι του φόνου και στο αυτοκίνητο

Το μαχαίρι του φόνου εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και, μάλιστα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ALPHA σε αυτό βρέθηκαν τόσο αίμα του 19χρονου όσο και τα δακτυλικά αποτυπώματα του 23χρονου συλληφθέντα.

Ως εκ τούτου, η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά σε αντιπαραβολή αποτυπωμάτων για να εντοπίσει και άλλους συμμετέχοντες που φέρεται να άγγιξαν το φονικό μαχαίρι.

Σχετικά με τις κηλίδες αίματος στο λευκό Ι.Χ. του φερόμενου ως δράστη, οι αστυνομικοί είναι σίγουροι πως πρόκειται για DNA του 19χρονου, ενώ αναμένεται και η επιστημονική εξακρίβωση.

Από την άλλη φαίνεται να έχουν «μιλήσει» και τα τηλέφωνα. Οι αρχές έχουν στα χέρια τους υλικό από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων και αποκαλύπτονται με ποιους μίλησε ο 23χρονος μετά τη δολοφονία του Άλκη. Σύμφωνα με το Open στα τηλεφωνήματα αυτά έχει μιλήσει με κάποια από τα 10 – 15 άτομα που πήραν μέρος στη δολοφονική επίθεση.

Σύμφωνα με το MEGA, στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει ακόμα ένα άτομο, το οποίο συμμετείχε στη δολοφονία του Αλκη και έχει ταυτοποιηθεί από το σωματότυπό του.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για γνωστό χούλιγκαν, έχει ύψος περίπου 1.80-1.90, είναι εξαιρετικά γυμνασμένος και διακρίνεται στο επίμαχο βίντεο.

Νέο βίντεο «κλειδί» με καθαρή εικόνα

Την ίδια στιγμή, όπως έχει γίνει γνωστό, ένα δεύτερο βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη έχουν στα χέρια τους οι Αρχές.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το συγκεκριμένο βίντεο είναι αυτό που βοήθησε τις αστυνομικές Αρχές να φτάσουν στα ίχνη των δραστών, καθώς στο βίντεο καταγράφεται πιο καθαρά η δολοφονική επίθεση κατά του άτυχου 19χρονου και των δύο φίλων του.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εικόνες που έχουν καταγραφεί είναι ιδιαίτερα σκληρές.