Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν μια πρόκληση, που ισοδυναμεί με έκκληση σε πόλεμο.

Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Bασίλι Νεμπέζνια σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την έναρξη της ρωσικής προεδρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο Ρώσος πρέσβης σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε έναν γεωπολιτικό χάρτη για τις Ηνωμένες Πολιτείες και στις σχέσεις της με τη Ρωσία, με αποτέλεσμα να υπάρχει η αίσθηση ότι η Ουάσιγκτον δεν ενδιαφέρεται για την επίλυση της κρίσης, όπως αναφέρει το ertnews.gr.

Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται να επιλύσουν την κρίση

“Γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε για την Ουκρανία; Επειδή η Ουκρανία έχει γίνει ένας γεωπολιτικός χάρτης στις σχέσεις μας τόσο με τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και με ορισμένες άλλες δυτικές χώρες. Έχουμε την αίσθηση ότι οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για την επίλυση αυτής της κρίσης. Η σύγκλιση του ΣΑ από τις ΗΠΑ και ο τρόπος με τον οποίον που παρουσίασαν την κατάσταση ισοδυναμούσε με έκκληση για πόλεμο. Φυσικά ήταν μια πρόκληση.

Ταυτόχρονα ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε ότι αν οι ΗΠΑ θέλουν πραγματικά να επιλύσουν την ουκρανική κρίση, όχι μόνο θα έπρεπε να καλέσουν το Κίεβο να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ, αλλά και να το αναγκάσουν να το πράξει Όπως υπενθύμισε, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία τη Δευτέρα, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Λίντα Τόμας Γκρίνφιλντ δεν ανέφερε για τις συμφωνίες του Μινσκ μια λέξη, κάτι που «είναι σημαντικό από μόνο του».