Τέχνη της υπερβολής και της υπέρβασης η όπερα, «περιβάλλον» όπου τα συναισθήματα και οι πράξεις των ανθρώπων μεγεθύνονται και προβάλλονται διά της μουσικής με θηριώδη ενίοτε ένταση και δραματικότητα, εμπνέει εκτός από τους μουσικούς και τους μεγάλους αρχιτέκτονες. Οι οποίοι, τις τελευταίες δεκαετίες, ο ένας μετά τον άλλον, εντυπωσιάζουν με τα ευφάνταστα θέατρα που σχεδιάζουν σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», ο Κοσμάς Βίδος μάς ταξιδεύει σε αυτούς τους χώρους, σε ένα διαφορετικό οδοιπορικό στη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Από την Οπερα του Σίδνεϊ ως το Santa Fe Opera House και από την Οπερα του Ντουμπάι ως το Harpa Concert Hall του Ρέικιαβικ, το ταξίδι είναι γεμάτο εντυπωσιακές εικόνες από κτίρια-σύγχρονα γλυπτά που επιβεβαιώνουν τον δυναμικό ρόλο της αρχιτεκτονικής στις σύγχρονες κοινωνίες.

Πρόκειται για κατασκευές που δίνουν το σήμα για τη δημιουργική αναδόμηση/αναμόρφωση των επιβαρυμένων πόλεών μας. Ή για ναρκισσιστικές δημιουργίες, έργα ανθρώπων με γνώση και με ταλέντο που όμως έχοντας χάσει το μέτρο σερβίρουν το πομπώδες ως την αρχιτεκτονική τάση της νέας εποχής; Ο χρόνος θα κρίνει.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»