Σε εξέλιξη είναι ενώπιον του Ανακριτή Κατερίνης η διαδικασία των απολογιών των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας.

Οι κατηγορούμενοι μετάγονται τμηματικά και ανά ομάδες στα Δικαστήρια της Κατερίνης, από τα κρατητήρια της Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, όπου κρατούνται από την περασμένη Παρασκευή, όταν συνέβη το περιστατικό.

Ήδη, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ,  ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των δύο πρώτων κατηγορούμενων και τώρα απολογούνται οι δύο κατηγορούμενες γυναίκες, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ, οπότε θα τους γνωστοποιηθεί η ποινική τους μεταχείριση.

Βαριές κατηγορίες

Υπενθυμίζεται ότι όλοι διώκονται για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, καθώς και για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών.

Κατά περίπτωση, δε, διώκονται για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

Έξω από τα Δικαστήρια της Κατερίνης συγκεντρώθηκαν από τη μία, εκπρόσωποι της τοπικής ΕΛΜΕ αλλά και γονείς σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον απαχθέντα γυμνασιάρχη, και από την άλλη πλευρά μικρή μερίδα υποστηρικτών των κατηγορουμένων.

Ένταση

Νωρίτερα ανέβηκαν οι τόνοι, καθώς ένας από τους υποστηρικτές των συλληφθέντων άρχισε να φωνάζει εναντίον των καθηγητών,  ότι είναι γονιός και «βασανίζονται τα παιδιά μας».

Ένας άλλος δήλωσε ότι στο μάθημα των εικαστικών ένα παιδί επτά χρονών παραπονέθηκε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσε και η δασκάλα ζήτησε από τον μαθητή να ανεβάσει ξανά τη μάσκα του μέχρι τη μύτη. «Του λέω κατέβασέ την κάτω», τονίζει χαρακτηριστικά ο άνδρας και προσθέτει ότι το παιδί βγήκε από την αίθουσα του μαθήματος.

Έξω από τα δικαστήρια υπάρχουν και ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Δείτε το βίντεο από το makthes.gr