«Αποτρόπαια και καταδικαστέα πράξη», χαρακτηρίζει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ την επίθεση στον διευθυντή γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας.

«Πρόκειται για ομάδες που, όποιο τίτλο και αν χρησιμοποιούν, αποτελούν νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου», τονίζει, η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ, αναφερόμενη στους δράστες της επίθεσης, και προσθέτει ότι «η άρνηση της μάσκας και των εμβολίων, που επικαλούνται, είναι το όχημα μέσα από το οποίο προσπαθούν να περάσουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές».

Το ΚΚΕ κατηγορεί και την κυβέρνηση για «έλλειψη ουσιαστικής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης», σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τον εμβολιασμό, γεγονός, που όπως αναφέρει «αφήνει έδαφος να αναπτυχθούν ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές».

«Καλούμε το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας να απομονώσει τέτοιες ομάδες. Να διεκδικήσει την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσωπικό και μέσα, την επίταξη χωρίς κανένα κόστος του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Μέτρα προστασίας στα σχολεία, τις σχολές, στους χώρους δουλειάς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε όλους τους χώρους διασποράς. Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου – δωρεάν εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με προσωποποιημένη ενημέρωση και κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.