Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Από τα βότσαλα και τα μαντζούνια κατά του κοροναϊού, φτάσαμε στα όπλα.

Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, με τους αυτοαποκαλούμενους  «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» να κρατούν όπλα και να φορούν στολές παραλλαγής, είναι αν μη τι άλλο περίεργο για να μην πούμε επικίνδυνο. Οι φωτογραφίες αυτές προκάλεσαν την έρευνα από την Αστυνομία.

Στις φωτογραφίες φαίνονται οι αρνητές να κρατούν πολεμικά όπλα, να φορούν στολές παραλλαγής και σύμφωνα με τις πληροφορίες να οργανώνουν εκπαιδεύσεις στρατιωτικού τύπου, σύμφωνα με πληροφορίες της Real News.

Δύο είναι οι εκπαιδευτές της ομάδας οι οποίοι φέρεται να έχουν σχέση και με την οργάνωση του Ιερού Λόχου στην Θεσσαλονίκη.

«Ομοϊδεάτες μου σας είπα πρέπει να τους ξεχωρίζετε. Ο καθένας μπορεί να πάρει ένα καρτελάκι να δηλώνει θεματοφύλακας και να σκοτώνει τον κόσμο», υποστήριξε εκπρόσωπός τους σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Προσπαθούν να φτιάξουν παρα-αστυνομία

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας.

«Η αρπαγή είναι σοβαρό κακούργημα και μπορεί να τους στείλει και στη φυλακή. Οργανώνονται μέσα από τα social media για να κάνουν αυτά που κάνουν. Έχουμε να κάνουμε με σοβαρές παραβάσεις του ποινικού δικαίου. Δεν μπορεί ο καθένας να φτιάχνει παρα-αστυνομία. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αυτή η ομάδα προσπαθεί μέσα από αυτά που πιστεύει να δημιουργήσει μια παρα-αστυνομία», είπε ο κ. Μπαλάσκας.

«Αυτά είναι στοιχεία ζούγκλας, όχι μιας δομημένης κοινωνίας. Διαπράττουν σοβαρά ποινικά αδικήματα. Δε με ανησυχεί το γεγονός. Όποιος ακολουθεί τέτοιες πρακτικές, συλλαμβάνεται», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σήμερα η απολογία τους

Σήμερα θα απολογηθούν στον ανακριτή οι αυτοαποκαλούμενοι θεματοφύλακες του Συντάγματος που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Οι 11 συλληφθέντες για την αρπαγή του γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας, κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης.

«Έχουμε δράσει από την πρώτη στιγμή. Οι ενέργειες αυτές ήταν απολύτως παράλογες, παράνομες, προσέβαλαν την κοινή λογική και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υπάρξει αυτό το παρακράτος της παράνοιας» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αποκαλυπτικά για τον τρόπο που έδρασαν οι συλληφθέντες είναι τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε.

Τι λέει η δικογραφία

«Υπό τις εντολές και καθοδήγηση του πρώτου κατηγορουμένου οι τρεις από τους κατηγορούμενους έδεσαν πισθάγκωνα τον διευθυντή του γυμνασίου με χειροπέδες που έφερε ο κατηγορούμενος προκαλώντας του ελαφρές σωματικές βλάβες στους καρπούς των χεριών και περιάγοντας αυτόν σε κατάσταση τρόμου και ανησυχίας» αναφέρεται.

Στα έγγραφα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης κατέγραψαν πως προετοίμασαν οι αρνητές του κορωνοϊού την αρπαγή του γυμνασιάρχη.

«Ένας άλλος εκ των κατηγορουμένων διέμενε έμπροσθεν της εισόδου εξόδου του σχολικού συγκροτήματος, μην επιτρέποντας την διέλευση καθηγητών και μαθητών. Οι δε λοιποί κατηγορούμενοι παρείχαν συνδρομή, λειτουργώντας ως ομάδα, στηρίζοντας τις πράξεις τους, ενώ άπαντες οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος, μην έχοντας σχετικό δικαίωμα» προσθέτουν.