Πλούσια επιδόρπια, βλαχομπαρόκ και το mansion στη Ρώμη

Ο παιδικός μου φίλος ήταν πανέτοιμος να «προσγειώσει» το πανάκριβο αντικείμενο στην επιφάνεια ενός Cheat’s Panettone Bombe, γεμάτο με κρέμα, σοκολάτα, κεράσια και βανίλια

Το βαρύτιμο ασημένιο, σκαλιστό μαχαίρι το οποίο είχε «κληρονομήσει» ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης από τους προπάππους του, ιδιοκτήτες μιας υπέροχης αγροικίας στο Kent (λίγο πιο μακριά από την περίφημη δημοφιλή εκκλησία του 13ου αιώνα, όπου πραγματοποιούνται εκπληκτικές χριστουγεννιάτικες λειτουργίες), έμεινε… μετέωρο.

Ο παιδικός μου φίλος ήταν πανέτοιμος να «προσγειώσει» το πανάκριβο αντικείμενο στην επιφάνεια ενός Cheat’s Panettone Bombe, γεμάτο με κρέμα, σοκολάτα, κεράσια και βανίλια. Η είδηση όμως ότι συνάδελφός του, ισχυρός πλοιοκτήτης (σύμφωνα με τον snob Ντίντη, φέρει τη σφραγίδα της νεοπλουτιάς, αγραμματοσύνης και του βλαχομπαρόκ στυλ) έχει θέσει υποψηφιότητα για την αγορά του πλέον πολυσυζητημένου αυτή τη στιγμή mansion στη Ρώμη τον άφησε έκπληκτο. Ενιωσα ένα αίσθημα λύπης να με κυριεύει έτσι όπως παρακολουθούσα το πρόσωπό του να αλλάζει συνέχεια χρώματα.

Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων μάλλον είχε πάθει σοκ! Κοίταξα και πάλι με προσοχή το πρόσωπο του πτωχού, αγαπημένου μου πάντα, Ντίντη. Αυτή τη φορά το δέρμα του είχε πάρει το χρώμα της… μαρέγκας! Ακριβώς όπως τα mini meringue mince pies τα οποία αποτελούσαν ένα μέρος από τα πλούσια επιδόρπια του υπέρλαμπρου private dinner.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk