Ο «Dr Kontos» βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας και ζήτησε προθεσμία για τις 13 Δεκεμβρίου, για να απολογηθεί για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, την οποία και πήρε.

Πρόκειται για τη δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, που αφορά τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε για να αποκρύπτει τα χρήματα που εισέπραττε από την εγκληματική δράση του.

Ωστόσο η δίκη του ψευτογιατρού και των συγκατηγορουμένων του διακόπηκε για αύριο, καθώς η αίθουσα που παραχωρήθηκε για την σημερινή διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) ήταν ιδιαίτερα μικρή, με αποτέλεσμα να δηλώσουν οι συνήγοροι πως θα αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Γι’ αυτούς που έγιναν καλά δεν θα ασχοληθείτε;»

Ο ψευτογιατρός κατά την μεταγωγή του ενώπιον του ΜΟΔ, φώναξε προς τους δημοσιογράφους:

«Με τους άλλους που έχουν γίνει καλά θα ασχοληθείτε;» σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τις καταθέσεις των γονιών των δύο ανήλικων παιδιών που πέθαναν «θεραπευόμενα» από τον δήθεν επιστήμονα.

Οι μαρτυρίες των γονιών άνοιξαν τον κύκλο των καταθέσεων συγγενών των 12 θανόντων και των 14 ασθενών που επιδεινώθηκαν ραγδαία με τις δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες του «δόκτορα Κόντου».

Κατά την αποχώρησή του από το ΜΟΔ για να μεταχθεί στην Ευελπίδων ο «ψευτογιατρός» επανέλαβε προς τους δημοσιογράφους πως πρέπει να ασχοληθούν και με τους ασθενείς που «έγιναν καλά» με τις δήθεν θεραπείες του :

«Θα πω τα πάντα όταν έρθει η ώρα. Γι’ αυτούς που έγιναν καλά δεν θα ασχοληθείτε; Οφείλω πολλές συγγνώμες και θα τις πω εκεί που πρέπει. Οι ασθενείς ήταν τελικού σταδίου και δεν είχαν άλλη θεραπεία και έρχονταν σε μένα για θεραπεία με βότανα».