Πολύ δύσκολη αναμένεται να είναι η σημερινή εφημερία στο «Αττικόν» νοσοκομείο καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ έχουν ήδη αναπτυχθεί 82 ράντζα, ενώ η εφημερία αναμένεται να λήξει αύριο το πρωί.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗN, κύριος Γιαννάκος:

«Γέμισαν ήδη οι διάδρομοι των κλινικών ράντζα. Μέχρι τώρα το νοσοκομείο ανέπτυξε 82 ράνζα, ενώ ασθενείς έχουν σχηματίσει ουρές για να εξεταστούν.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πλεύρης: Προ των πυλών οι επιτάξεις γιατρών

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 επισήμανε πως η πανδημία δοκιμάζει για ακόμη μία φορά το σύστημα υγείας, ενώ ξεκαθάρισε πως «είμαστε προ των πυλών να γίνουν επιτάξεις, αν χρειαστεί, και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση ιδιωτών γιατρών.

Επισήμανε ότι στη Βόρεια Ελλάδα η πίεση στις κλίνες Covid είναι πάρα πολύ μεγάλη, καθώς δίνονται και κλίνες non Covid. Αμέσως, πρόσθεσε, βρίσκεται κρεβάτι σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ για ασθενείς που διασωληνώνονται.Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Νότια Ελλάδα δεν πιέζεται. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 2.000 κενές απλές κλίνες.

Σκούρα τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη – Λίστα αναμονής για ΜΕΘ και υγειονομικοί που έχουν γίνει «λάστιχο»

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, με τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας να δίνουν μάχη για να βρουν κρεβάτια ΜΕΘ, τη στιγμή που και στην Αττική έχουν επιστρατευθεί τα ράντζα. Ακόμα η ομοσπονδία των υγειονομικών καταγγέλλει ιδιώτες γυναικολόγους που συστήνουν στις εγκύους ή στις μέλλουσες μητέρες να μην εμβολιαστούν.

Δεν υπάρχει κρεβάτι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Η χθεσινή εφημερία στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, θύμισε εποχές του περασμένου χειμώνα σε σχέση με τον κοροναϊό, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και  προσθέτει ότι εισήχθησαν 60 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού και 20 ύποπτα περιστατικά. Το Ιπποκράτειο νοσηλεύει πάνω από 150 περιστατικά κοροναϊού, μεταξύ των οποίων 8 παιδιά και τρεις γυναίκες σε εγκυμοσύνη. Οι 15 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ υπάρχουν 4 διασωληνωμένοι ασθενείς στα χειρουργεία προσωρινά σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Όλες οι κλίνες ΜΕΘ στη Κεντρική Μακεδονία είναι γεμάτες, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Στο ΑΧΕΠΑ οι 15 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ υπάρχουν και 3 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας.  Στο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ οι 25 κλίνες ΜΕΘ είναι επίσης γεμάτες και πέντε διασωληνωμένοι βρίσκονται προσωρινά σε ΜΑΦ σε λίστα αναμονής. Στο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ οι 30 κλίνες ΜΕΘ γεμάτες και οι ανάγκες πολλαπλάσιες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης είναι όσα αναφέρουν οι υγειονομικοί από το ΑΧΕΠΑ. Πάνω από 25 ασθενείς με κοροναϊό νοσηλεύονται στις κλινικές με υποστήριξη από μηχανήματα υψηλής ροής οξυγόνου High Flow σε σοβαρή κατάσταση. Κάποιοι εξ αυτών θα διασωληνωθούν. Νοσηλεύονται ηλικιωμένοι ασθενείς που χρήζουν ατομικής περιποίησης. Οι λιγοστοί νοσηλευτές έχουν γίνει λάστιχο.

Γιατί δεν επιστρατεύονται οι 7.000 υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή;

Υπό τέτοιες πολεμικές συνθήκες είναι κρίμα να μην επιστρατεύονται οι 7.000 υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με δύο rapid test την εβδομάδα. 400 συνάδελφοι σήμερα από τα νοσοκομεία της χώρας νοσούν αν και είναι πλήρως εμβολιασμένοι και μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. 800 συνάδελφοι δουλεύουν κανονικά με δύο rapid test που απαλλάχθηκαν του εμβολιασμού από τις αρμόδιες επιτροπές.

Τα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής γεμίζουν με ράντζα.  Λόγω άρσης των περιορισμών γεμίζουν με έκτακτα περιστατικά άλλων παθήσεων. Δεν διαθέτουν κλίνες για τη νοσηλεία τους καθότι δεσμεύονται σε περιστατικά κοροναϊού. Πρωταθλητής των ράντζων είναι το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ με 100 ράντζα μετά από κάθε εφημερία.

Ιδιώτης γυναικολόγος προτρέπει τις εγκύους να μην εμβολιαστούν

Την Παρασκευή λάβαμε καταγγελία από πολίτη για την αντιεμβολιαστική δράση γιατρού γυναικολόγου ιδιώτη με ονοματεπώνυμο. Προτείνει σε εγκύους και υποψήφιες μητέρες να μην κάνουν το εμβόλιο.

Καταγγελίες για τον εν λόγω γιατρό διαπιστώσαμε ότι κοινοποιήθηκαν στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης χωρίς να ληφθούν μέτρα. Στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ . Διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.