Τέσσερις ταινίες, εκ των οποίων μία ταινία μυθοπλασίας και τρία ντοκιμαντέρ, εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση συνολικού ποσού 100.000 € στο Πρόγραμμα «ΕΤΟΙΜΗ ΤΑΙΝΙΑ». Συνολικώς είχαν υποβληθεί 10 ταινίες. Οι τέσσερις που εγκρίθηκαν είναι οι κάτωθι:

«Διορθώσεις» σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή Θοδωρή Σκριβάνου, «Ενθύμιον» σε σενάριο Νίκου Ζιώγα και Δημήτρη Θεόδωρου Χρυσομάλλη, σκηνοθεσία Ν. Ζιώγα και παραγωγή BOO PRODUCTIONS, «Μαγνητικά πεδία» σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργου Γούση και παραγωγή HERETIC και «Χρόνης Μπότσογλου – Ημουν κι εγώ εκεί και με φίλεψαν ένα πιάτο με φακή» σε σενάριο και σκηνοθεσία Φρέντυ Βιανέλλη και παραγωγή Ειρήνης Βιανέλλη.

Ολες οι παραπάνω ταινίες θα χρηματοδοτηθούν με 25.000 εύρω έκαστη, ενώ με την ανακοίνωση των πρώτων εγκρίσεων, η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής ανταποκρίνεται με συνέπεια στην τήρηση των διαδικασιών και του χρονοδιαγράμματος που ορίζει ο Νέος Κανονισμός Χρηματοδότησης Κινηματογραφικών σχεδίων και έργων του ΕΚΚ για ορθή και έγκαιρη αξιολόγηση των προτάσεων.

Η νέα Γενική Διευθύντρια

Εν τω μεταξύ, ένα νέο πρόσωπο βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στην οικογένεια του Ελληνικού Κέντρου κινηματογράφου: η κυρία Αθηνά Καρτάλου-Αντούκου ανέλαβε τα καθήκοντά της στη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου μετά τη δημοσίευση του διορισμού της στο ΦΕΚ.
Η κυρία Καρτάλου-Αντούκου σπούδασε φιλολογία με ειδίκευση στη γλωσσολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Leeds (Μ. Βρετανία) και είναι διδάκτορας Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με αντικείμενο τον ελληνικό κινηματογράφο (τίτλος διδακτορικής διατριβής: «Το ανεκπλήρωτο είδος: οι ταινίες κοινωνικής καταγγελίας της Φίνος Φιλμ»).

Είναι σύμβουλος επικοινωνίας και διαχείρισης πολιτιστικών έργων με ειδίκευση στον κινηματογράφο και τα οπτικοακουστικά μέσα, με εκτεταμένες και σε βάθος συνεργασίες με φορείς του χώρου, όπως το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το MEDIA Desk Hellas και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Έχει αναλάβει ρόλους ευθύνης και επιτελικές θέσεις στη διαχείριση τομέων σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις σε άλλους χώρους του πολιτισμού (βιβλίο, μουσεία, εκδόσεις) και στον αθλητισμό, με έδρα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς και στο Κατάρ και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή.

Έχει επίσης διοργανώσει προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε αυτούς τους τομείς, παρέχει δημιουργική καθοδήγηση σε επαγγελματίες της γραφής και του πολιτισμού, ενώ έχει διδάξει σε πανεπιστημιακό επίπεδο αντικείμενα σχετιζόμενα κατά κύριο λόγο με τον ελληνικό κινηματογράφο. Τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα, για τα οποία αρθρογραφεί και στον Τύπο, επικεντρώνονται στον κινηματογράφο -ελληνικό και μη-, την τηλεόραση και ευρύτερα την επικοινωνία και τη δημοφιλή κουλτούρα.