Το επώνυμο Ντούμας θα πρέπει πλέον να είναι γνωστό σε πολλούς ανθρώπους που διακρίνονται από έντονες και ειλικρινείς κοινωνικές ευαισθησίες.

Ο Τάκης και η Χριστίνα Ντούμα είναι οι ηρωϊκοί γονείς του Θοδωρή Ντούμα, με τον οποίο εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες, αγωνίζονται, με κάθε τρόπο, για την θεραπεία του: ο Θοδωρής Ντούμας από επτά ετών παρουσίασε μια από τις πολλές αλλά δυστυχώς και τις πιο σπάνιες μορφές του συνδρόμου Batten.

Πρόκειται για μια κληρονομική, νευρολογική και εκφυλιστική ασθένεια  που επηρεάζει τα παιδιά και είναι θανατηφόρα. Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί θεραπεία αλλά οι έρευνες πάνω στην πολλά υποσχόμενη «γονιδιακή θεραπεία» έχουν παρουσιάσει προόδους.

Η περίπτωση του Θοδωρή Ντούμα έχει κατά καιρούς απασχολήσει διάφορα ΜΜΕ και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, πολύς κόσμος έχει κινητοποιηθεί – από επώνυμους καλλιτέχνες και αθλητές μέχρι επιστήμονες όπως ο καθηγητής Alfried Kohlschuetter   

Ανάμεσα στις δραστηριότητες του ζεύγους των γονέων για την σωτηρία του Θοδωρή, είναι η ενημέρωση του κοινού από το blog www.theodoresmiracle.org και άλλων σελίδων στο διαδίκτυο, μέσω των οποίων κοινοποιούν όλες τους τις κινήσεις.

Η έκδοση παιδικών βιβλίων για την συνέχεια της προσπάθειας, παίζει σημαντικό ρόλο.

Η Χριστίνα Ντούμα είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων τα οποία εντάσσονται σε μια ευρύτερη εκδοτική δραστηριότητα με γενικό τίτλο «Τα όνειρα του Θοδωρή». Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε από την Ελληνοεκδοτική το τελευταίο παραμύθι της που λέγεται «Μελιάννα» και ακολουθεί τίτλους όπως «Η Αλεπού η μοδίστρα», «Ο Φούσκας» και «Ο Χνούδης»

Με την συνδρομή της εικονογράφησης της Γιώτας Κοκκόση, η συγγραφέας, αφηγείται την ιστορία μιας μικρής μαϊμούς και ενός νεαρού καπετάνιου, του Αγγελου, με τον οποίο θα αποκτήσει ακλόνητη φιλία. Το ολιγοσέλιδο αυτό βιβλιαράκι (λιγότερες από 50 σελίδες) αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια ώστε να μπει ακόμα ένας λίθος στον μεγάλο αγώνα ζωής που δίνει η οικογένεια Ντούμα – και φυσικά, πρωτίστως ο Θοδωρής.

Με την αγορά κάθε βιβλίου αυτή η προσπάθεια ετών για την θεραπεία του ενισχύεται με δύο ευρώ.

Ακόμα και το ένα σεντ είναι πολύτιμο.

Ενημέρωση μέσω διαδικτύου σχετικά με την έκταση που έχει λάβει «Το Θαύμα του Θοδωρή»:

www.theodoresmiracle.org

www.facebook.com/theodoresmiracle

https://www.favebook.com/christina.bouraimi

https://www.youtube.com/channel/UCHdj2jZwQBRActJwF5dx_g