Πίσω στη Γη οι αστροναύτες μετά από 3 μήνες στον κινεζικό διαστημικό σταθμό

Η αποστολή Shenzhou-12 ήταν η πρώτη από τέσσερις επανδρωμένες πτήσεις που προγραμματίζονται μέχρι το 2022, καθώς η Κίνα συναρμολογεί τον πρώτο μόνιμο διαστημικό σταθμό της.

Τρεις κινέζοι αστροναύτες επέστρεψαν την Παρασκευή στη Γη έπειτα από παραμονή-ρεκόρ 90 ημερών στον νέο κινεζικό διαστημικό σταθμό, του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη, μετέδωσε το δημόσιο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Το πλήρωμα είχε εκτοξευτεί από την Κίνα στα μέσα Ιουνίου. Η αποστολή Shenzhou-12 διήρκεσε περισσότερο από κάθε άλλη κινεζική αποστολή στο Διάστημα.

Η κάψουλα που μετέφερε το πλήρωμα προσεδαφίστηκε με αλεξίπτωτο γύρω στις 13:35 (τοπική ώρα, 08:35 ώρα Ελλάδας) στην έρημο Γκόμπι, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τη CCTV.

Η αποστολή Shenzhou-12 ήταν η πρώτη από τέσσερις επανδρωμένες πτήσεις που προγραμματίζονται μέχρι το 2022, καθώς η Κίνα συναρμολογεί τον πρώτο μόνιμο διαστημικό σταθμό της. Η διαδικασία απαιτεί 11 αποστολές.

Η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή σχεδιάζεται για τον Οκτώβριο και η επόμενη ομάδα αστροναυτών θα παραμείνει στο διάστημα για 6 μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk