Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των παιδιάτρων καθώς ακόμα δεν έχουν διευθετηθεί βασικά διαδικαστικά ζητήματα ώστε να προχωρήσει ο εμβολιασμός παιδιών σε ιδιωτικά ιατρεία.

Εμείς οι παιδίατροι ζητάμε να γίνεται ο εμβολιασμός των παιδιών στα ιατρεία και το αίτημά μας έχει γίνει δεκτό από την Πολιτεία και αναμένουμε να διευθετηθούν τα διαδικαστικά ζητήματα ούτως ώστε πλέον να έχουμε τα εμβόλια στα ιατρεία και να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται τα παιδιά άνω των 12 ετών», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτών Παιδιάτρων Νομού Λάρισας Τζίνα Νταμάγκα, μιλώντας OPEN.

Ωστόσο, όπως εξήγησε, «υπάρχουν διαδικαστικά προβλήματα που αφορούν στη μεταφορά του σκευάσματος τη συντήρηση του και την οργάνωση των ραντεβού στα ιατρεία. Αναμένουμε απαντήσεις από την πολιτεία πως έχουν πληροφόρηση αναμένεται στο τέλος του μήνα. Έχουμε ζητήσει εμβόλια το αίτημα έγινε αποδεκτό απλά πρέπει να διευθετηθούν τα τεχνικά ζητήματα.»

Αναφορικά με την άποψη που έχουν οι παιδίατροι για τον εμβολιασμό στα ιδιωτικά ιατρεία, η κ. Νταμάγκα ανέφερε ότι «η πλειονότητα του παιδιάτρου είναι αυτή που τάσσεται υπέρ του εμβόλιο. Περιμένουμε να διευθετηθεί το διαδικαστικό κομμάτι ώστε να δούμε ποιοι συνάδελφοι θα συμβεί λυθούν και να ξεκινήσει η διαδικασία».

Η πλειόνοτητα των γιατρών είναι υπέρ των εμβολίων

Η πρόεδρος των ιδιωτών παιδιάτρων Λάρισας δήλωσε επίσης ότι η πλειονότητα των γιατρών είναι υπέρ των εμβολίων, ωστόσο δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι σε κάθε κλάδο υπάρχει μία μειονότητα η οποία μπορεί να είναι σύμφωνη με τους περισσότερους. Αυτό συμβαίνει και στον παιδιατρικό κλάδο, ωστόσο δεν είναι η πλειονότητα.

Απαντώντας συγκεκριμένα σε ερώτημα για το κατά πόσο είναι ασφαλές εμβολιάζονται τα παιδιά σε ιδιωτικά ιατρεία η κυρία Νταμάγκα ανέφερε ότι στα ιδιωτικά ιατρεία πραγματοποιούνται πολλά εμβόλια ενώ συγκεκριμένα σημειώσε ότι οι ιδιώτες «κάνουμε το 70 με 80% των εμβολίων. Κάθε εμβόλιο είναι δυνατόν να έχει κάποια παρενέργεια όπως μία αναφυλακτική αντίδραση ή μία τοπική αντίδραση, ωστόσο τα ιατρεία μας είναι εξοπλισμένα στο να ανταπεξέλθουν για όλα τα εμβόλια».

Την ίδια ώρα, η Άννα Μαστοράκου, πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πάτρας εκτίμησε ότι θα συμμετάσχει μεγάλο ποσοστό των παιδιάτρων σε αυτό το πρόγραμμα, ενώ σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση σημείωσε ότι έχει σταθεροποιηθεί, προσθέτοντας ότι «δεχόμαστε πίεση στα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ αυτό που μας ανησυχεί είναι η διασπορά του ιού από τους μαθητές στα σπίτια».