Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν καταδίκασε τις ΗΠΑ για την επίθεση που εξαπέλυσαν χθες, Κυριακή, με μη επανδρωμένο αεροπλάνο στην Καμπούλ με στόχο ύποπτο καμικάζι χωρίς προηγουμένως να τους ενημερώσει και είπε ότι η επίθεση αυτή προκάλεσε απώλειες μεταξύ των αμάχων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN, ο εκπρόσωπος είπε ότι είναι παράνομο οι ΗΠΑ να εξαπολύουν επιθέσεις κατά βούληση σε άλλες χώρες.

«Αν υπήρχε πιθανή απειλή στο Αφγανιστάν θα έπρεπε να έχει αναφερθεί σε εμάς, όχι να γίνει μια αυθαίρετη επίθεση που προκάλεσε απώλειες μεταξύ αμάχων» είπε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ, προσθέτοντας ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Σχεδιαζόταν επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου είπαν ότι ο καμικάζι προετοίμαζε για λογαριασμό του ISIS-K –του τοπικού παραρτήματος του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν που είναι εχθρός τόσο της Δύσης όσο και των Ταλιμπάν– επίθεση με στόχο το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου τα αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αποχώρησής τους από το Αφγανιστάν.

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση ανακοίνωσε ότι ερευνά τις πληροφορίες για θανάτους αμάχων από την χθεσινή επίθεση με μη επανδρωμένο αεροπλάνο.

«Γνωρίζουμε ότι ακολούθησαν σημαντικές και ισχυρές εκρήξεις που προκλήθηκαν μετά την καταστροφή του αυτοκινήτου που υποδηλώνουν ότι μια τεράστια ποσότητα εκρηκτικής ύλης μέσα σε αυτό πιθανόν να προκάλεσε επιπλέον θύματα» ανέφερε.

Ο Μουτζάχιντ εξέδωσε μια παρόμοια καταδικαστική ανακοίνωση για την επίθεση των ΗΠΑ με μη επανδρωμένο αεροπλάνο το Σάββατο από την οποία σκοτώθηκαν δύο ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Ναγκαχάρ, στα νότια της χώρας.

Ο ίδιος είπε ότι δύο γυναίκες και ένα παιδί τραυματίστηκαν από αυτή την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ