Με το αυτοκίνητο και στα τρία «πόδια» της Χαλκιδικής. Μια μεγάλη βόλτα που μας αποκαλύπτει το απόλυτο μεγαλείο του ελληνικού καλοκαιριού. Με τη διαδρομή μας να ξεκινάει από τη χερσόνησο της Κασσάνδρας, να συνεχίζεται στη χερσόνησο της Σιθωνίας και να καταλήγει στη χερσόνησο του Αθω, στην Ουρανούπολη, την «είσοδο» προς το Αγιο Ορος.

Γιατί με το αυτοκίνητο; Για να μπορούμε να σταματάμε, κάθε λίγο και λιγάκι, στα δεκάδες φυσικά αξιοθέατα αυτού του γενναιόδωρου τόπου. Για να απολαύσουμε την οργιαστική, καταπράσινη φύση με τα πευκοδάση να φτάνουν μέχρι μέσα στη θάλασσα.

Για να δοκιμάσουμε, τη μία μετά την άλλη, τις δεκάδες μοναδικής ομορφιάς παραλίες. Για να γευτούμε το ολόφρεσκο ψάρι και τις τοπικές σπεσιαλιτέ που σερβίρουν οι ταβέρνες τις οποίες βρίσκουμε σε κάθε παραλία, σε κάθε χωριό. Για να γνωρίσουμε και τα φιλόξενα χωριά του νομού. Φύγαμε για Χαλκιδική λοιπόν!

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», ο Κοσμάς Βίδος προτείνει μια διαδρομή με πολλή ομορφιά και ακόμη περισσότερες εκπλήξεις. Ακολουθήστε την ή χαράξτε τη δική σας διαδρομή. Οπου κι αν πάτε άλλωστε, θα επιβεβαιώσετε απλώς πως «σαν τη Χαλκιδική, δεν έχει!».

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»