Στις φυλακές Δομοκού, μαζί με τους υπόλοιπους του «διευθυντηρίου» της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται o Xρήστος Παππάς, που διέφευγε της σύλληψης για 8 μήνες.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο καταδικασμένος  σε 13 χρόνια για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δεν θα έχει επιπλέον ποινή για το γεγονός ότι τόσο καιρό δεν είχε παραδοθεί και διέφευγε της σύλληψης.

Ο Περικλής Σταυριανάκης, σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι ο εντολέας του σχεδίαζε τη διαφυγή του σε άλλη χώρα, επανέλαβε στην ΕΡΤ, ότι  «ο Χρήστος Παππάς, δεν είχε ερείσματα στο εξωτερικό. Δεν είχε γνωστούς για να πάει έξω.

»» Aυτό που περιμένουμε πλέον είναι ο προσδιορισμός του εφετείου, τον οποίο αναμένουμε για το 2022», τόνισε ο κ. Σταυριανάκης ενώ όσον αφορά την 52χρονη γυναίκα στο σπίτι της οποίας βρέθηκε ο Χρ. Παππάς, ο δικηγόρος διέψευσε τις φήμες ότι ενδεχομένως να ήταν αυτή που τον κατέδωσε στην αστυνομία, λέγοντας ότι «δεν έγινε από την ίδια».

Ο δικηγόρος του συλληφθέντα επιβεβαίωσε ότι ο πελάτης του όντως ζήτησε να μεταφερθεί στο ίδιο κελί με τον Γιάννη Λαγό, ενώ όσο αφορά την καταδίκη της γυναίκας με το ουκρανικό διαβατήριο, στη σπίτι της οποίας εντοπίστηκε ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς ανέφερε: «Ο ισχυρισμός του πελάτη μου, αλλά και της ίδιας προφανώς δεν έπεισε και γι’ αυτό είχαμε και την καταδίκη της σε 30 μήνες».

Όπως επισήμανε ο πελάτης του, δεν του έχει αποκαλύψει που διέμενε όλο αυτό το διάστημα που ήταν από τους πλέον καταζητούμενους στη λίστα της ΕΛ.ΑΣ.

Είχε σχέδιο διαφυγής;

Σύμφωνα πάντως με όσα έχουν μεταδοθεί, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής σχεδίαζε να φύγει στην Ιταλία, με πλοίο, είτε από την Πάτρα, είτε από την Ηγουμενίτσα.

Τα σενάρια για τη διαφυγή του στο εξωτερικό ήταν δύο: είτε να έβγαζε πλαστή ταυτότητα, είτε να κρυβόταν σε κάποιο φορτηγό με εμπορεύματα, του οποίου ο οδηγός θα ήταν στο “δίκτυο” υποστηρικτών του Χρήστου Παππά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το lockdown μπλόκαρε τα σχέδια του, ωστόσο στην πορεία τον ωφέλησε, καθώς -όντας κλεισμένος στο διαμέρισμα του Ζωγράφου- κατάφερε να χάσουν τα ίχνη του οι αρχές.

Η 52χρονη Ουκρανή που τον έκρυβε φέρεται να ήταν ο άνθρωπος που άφηνε σε συγκεκριμένο σημείο σημειώματα που έστελνε ο Χρήστος Παππάς στην οικογένεια του.

Μετά τη σύλληψη του, τα κινητά και το λάπτοπ του βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., και αναμένεται να δώσουν απαντήσεις για τους ανθρώπους, με τους οποίους είχε επαφή όλο αυτό το διάστημα, καθώς και τις κινήσεις που έκανε για να “σβήσει” τα ίχνη του.

Οι αρχές από τον προηγούμενο Οκτώβριο που χάθηκαν τα ίχνη του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης προσπαθούσαν μέσω συγγενικών και φιλικών προσώπων του να τον εντοπίσουν.

Από την αντιτρομοκρατική εξετάστηκαν περισσότερα από 300 άτομα. Μετά από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα η αστυνομία έφθασε στο σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου.

Μαζί του συνελήφθη και μία 52χρονη Ουκρανή η οποία με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκε στα δικαστήρια με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία. Το δικαστήριο της επέβαλλε 30 μήνες φυλάκιση, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

Οι αρχές θεωρούν ότι το καλοκαίρι θα επιχειρούσε να διαφύγει στο εξωτερικό ώστε να μην τον εντοπίσει η Αντιτρομοκρατική.