«Ο εντοπισμός του Χρήστου Παππά λόγω του απλού τρόπου υπόθαλψής του και της συνωμοτικότητάς του αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ πιο δύσκολος από την ανακάλυψη κρησφύγετων «ανταρτών πόλης», αφού είχε ευρύτερο δίκτυο υποστηρικτών. Ψάξαμε περίπου 500 πιθανά καταλύματά του στην Ελλάδα και σε τουλάχιστον πέντε χώρες του εξωτερικού, όπως Σερβία, Ιταλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία και άλλες, ερευνώντας συστήματα φιλοξενίας από φιλοναζιστές, συγγενείς, παλιούς φίλους. Χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα ήταν και οι αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων, σαρώσεων κινητών ή παρακολούθησης κρίσιμων προσώπων. Τον τελευταίο καιρό είχαμε αφήσει πίσω μας τα σενάρια για φυγή στο εξωτερικό, για τα οποία υπήρχε αρχική εστίαση και επιμονή, και καλούσαμε μεθοδικά για εξέταση πολλά πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός του…»

Σε αυτή την αναφορά μεταξύ άλλων προχώρησε μιλώντας προς «Το Βήμα» υπηρεσιακός παράγοντας της λεωφόρου Κατεχάκη που παρακολούθησε την πολύμηνη έρευνα για τον εντοπισμό του 60χρονου πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Σε μια έρευνα που, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, «όσο απλό ήταν το σχέδιο φυγής του Χρήστου Παππά τόσο δύσκολο ήταν η ανακάλυψή του και ο εντοπισμός του».

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί