Ψαράδες και… σαπίλα – Σπάνιες ταινίες σε ειδική προβολή

Σπάνια ελληνική ταινία σε ειδική προβολή την Κυριακή στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Την Κυριακή 27Ιουνίου, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και ο Θερινός Κινηματογράφος Λαΐς, παρουσιάζουν σε αποκατεστημένη κόπια, την άγνωστη ταινία του Λέοντος Λοΐσιου «Ψαράδες και Ψαρέματα», παραγωγής 1961 και διάρκειας 22’.

Οπως φαίνεται και από τον τίτλο του το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Ψαράδες και ψαρέματα» που γυρίστηκε το 1961, αφορά το παραδοσιακό ψάρεμα και την ζωή των ψαράδων. Η ταινία μας μεταφέρει στη Μήθυμνα της κοινότητας του Μολύβου της Μυτιλήνης και είναι διανθισμένη από στιγμιότυπα της καθημερινότητας των κατοίκων στο ψαροχώρι με έμφαση στις δραστηριότητες των ψαράδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αφηγητής της ταινίας είναι ο σκηνοθέτης Σταύρος Τορνές και μοντέρ της, ένας άλλος σκηνοθέτης, ο Ροβήρος Μανθούλης.

Η ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς και γαλλικούς υπότιτλους, ενώ μαζί της θα προβληθεί και η πιο γνωστή ταινία «Κοινωνική Σαπίλα» (1932, 50’) του Στέλιου Τατασόπουλου (με γαλλικούς και αγγλικούς υπότιτλους).

Οι δύο ταινίες θα παρουσιαστούν στις 27 Ιουνίου στον (9.15 μ.μ). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, ενώ τις ταινίες θα προλογίσουν οι Μαρία Κοµνηνού, Πρόεδρος ∆.Σ. Ταινιοθήκης της Ελλάδος, οµότιµη καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α., Ηλέκτρα Βενάκη, υπεύθυνη έργου αποκατάστασης και ψηφιοποίησης και Άγγελος Κοβότσος, σκηνοθέτης, αντιπρόεδρος Ένωσης Ελληνικού Ντοκιµαντέρ

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο εδώ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk