Την προσωπικότητα της 20χρονης Καρολάιν σκιαγραφεί το ζευγάρι που ζει δίπλα στη μοιραία μεζονέτα των Γλυκών Νερών. Από τη μαρτυρία τους είναι ξεκάθαρο πως η 20χρονη ήταν μια εξαιρετική μητέρα που πάνω από όλα είχε την φροντίδα της μικρής Λυδίας.

Ένα κορίτσι με ένα μωρό στην αγκαλιά που το φρόντιζε συνέχεια και δεν το εγκατέλειπε ποτέ. Η γυναίκα της διπλανής πόρτας που έβλεπε καθημερινά την 20χρονη μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA τόνισε με έμφαση πως για το κορίτσι αυτό το παιδί της ήταν πάνω απ’ όλα. Δεν μπορεί καν να διανοηθεί πως θα μπορούσε να έχει συμβεί ποτέ αυτό που ισχυρίστηκε ο καθ’ ομολογία συζυγοκτόνος προσπαθώντας να δικαιολογήσει το φριχτό έγκλημα, ότι δηλαδή είχε σηκώσει νωρίτερα χέρι στο μωρό της.

«Το υποστήριζα και το έλεγα παντού για την Καρολάιν, σαν μάνα ήταν άψογη», υποστήριξε η γειτόνισσά της.

Ο σύζυγος της γυναίκας θυμάται εκείνο το ξημέρωμα που έμαθαν πρώτοι ότι η Καρολάιν είναι νεκρή.

Ο Μπάμπης πριν το φονικό στην καθημερινότητά του και μετά, πριν ομολογήσει το έγκλημα, ήταν ένα αίνιγμα για τους γείτονές του και πάντα απόμακρος.

Το κορίτσι περνούσε όλη τη μέρα με το μωρό της στο σπίτι και σπάνια εμφανίζονταν εκεί δικοί της άνθρωποι. Οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας δεν ήθελαν να τη φέρουν σε δύσκολη θέση με αδιάκριτες ερωτήσεις ενώ κι εκείνη απέφευγε να μιλά για τη σχέση της με τον Μπάμπη.

«Εγώ μέχρι εδώ μπορώ να σας μιλήσω …δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω αλλά αυτό που πραγματικά θέλω να κρατήσετε είναι για το ρόλο που είχε ως μάνα και ρωτήστε παντού στη γειτονιά».

Οι άνθρωποι της γειτονιάς θα τη θυμούνται ως το κορίτσι που εμφανιζόταν παντού αγκαλιά με το μωρό της, τη μικρή Λυδία. Το κορίτσι που αγαπούσε και περιέθαλπε αδέσποτα ζώα. Το κορίτσι που έκρυβε πίσω από το χαμόγελο του τον δράκο της ζωής της.

Σε εξέλιξη η διαδικασία για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται, ήδη, η διαδικασία για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας. Εντός 90 ημέρων θα έχει αποφασιστεί με ποια οικογένεια θα μεγαλώσει η μικρή.

Οι γονείς της Καρολάιν θεωρούν ότι το οικογενειακό περιβάλλον που μπορούν να της προσφέρουν στην Αλόννησο είναι το κατάλληλο για να μεγαλώσει η Λυδία.

Ο εισαγγελέας ανηλίκων θα αποφασίσει μετά από σχετική έρευνα ποιος θα πάρει την επιμέλεια της μικρής. Η απόφαση ωστόσο θα είναι προσωρινή και στη συνέχεια εντός 90 ημέρων το δικαστήριο θα δώσει την οριστική επιμέλεια.