Το σκηνικό που δυνητικά θα μπορέσει να τον οδηγήσει να αποφύγει την ισόβια κάθειρξη επιχείρησε να στήσει επί επτά και πλέον ώρες, την Τρίτη,  ο 33χρονος πιλότος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος που απολογήθηκε για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ο ίδιος προσπάθησε να δείξει μετανιωμένος για την πράξη του καθώς μια από τις πρώτες δηλώσεις του ήταν να ζητήσει «μια μεγάλη συγγνώμη», ενώ επί 37 ημέρες μιλούσε για τη ληστεία και το οικογενειακό δράμα που βίωνε.

Έχοντας αποκαλυφθεί και ομολογήσει πλέον τη δολοφονία της συζύγου του, ο πιλότος επιδιώκει τώρα να δομήσει ένα υπερασπιστικό τείχος ενόψει και των δικαστικών διαδικασιών που θα ακολουθήσουν. Σε αυτό καθοριστικό ρόλο παίζει η συμπεριφορά της Καρολάιν, όπου σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ήταν επιθετική και τον οδήγησε σε ακραίες συμπεριφορές. Αυτό είναι ένα από τα βασικά επιχειρήματα της υπερασπιστικής του γραμμής, ότι δηλαδή υπήρχαν διαρκείς εντάσεις μεταξύ του ζευγαριού και ρίχνοντας το βάρος στην αδικοχαμένη 20χρονη.

Αλλωστε ειδική αναφορά στην συμπεριφορά της Καρολάιν έκανε στο απολογητικό του σημείωμα αναφέροντας ως καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της  την απώλεια της πρώτης εγκυμοσύνης. «Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου», φέρεται να είπε.

Στόχος των όσων υποστήριξε είναι να καταρριφθεί πως η δολοφονία ήταν προμελετημένη. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το αίτημα να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που υπήρχε στο σαλόνι της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά προκειμένου να διακριβωθεί ο χρόνος που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης.

Αν αυτό έγινε μετά, όπως θέλει να ισχυριστεί ο δράστης τότε ισχυροποιείται η θέση του πως υπήρξε ένταση μεταξύ τους και συνεπώς εκείνος έδρασε “εν βρασμώ” (υπό έντονη συναισθηματική έξαρση).

Επιπλέον ο ίδιος ζήτησε την εξέταση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, τόσο ο ανακριτής όσο και ο 32χρονος πιλότος ζήτησε να γίνει εξέταση μαρτύρων, ενώ όπως επανέλαβε, ο συζυγοκτόνος δεν ζήτησε να οριστεί ψυχίατρος για να τον εξετάσει.

«Να αναμένεται εξελίξεις σε ότι αφορά στην δικογραφία» τόνισε ο κ. Παπαϊωαννίδης, μιλώντας στο MEGA, υποστηρίζοντας για ακόμα μια φορά ότι ο 32χρονος δεν είχε συνεργό στο έγκλημα. «Δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο. Είτε συνεργό είτε τρίτο πρόσωπο γενικά στην οικογένεια, όχι».

Τι αναφέρει στο υπόμνημά του ο πιλότος

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο κατηγορούμενος αναφέρει τα εξής:
«Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου αυτή. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα.
Η γνωριμία μου με την Caroline άρχισε το καλοκαίρι του 2017 στην Αλόννησο, όπου η μητέρα μου είχε διοριστεί ως καθηγήτρια. Εγώ στο νησί έζησα από τα δέκα έως τα 14 μου έτη όπου και αγοράσαμε ένα σπίτι με την ιδιότητα της θερινής κατοικίας οπότε και επισκεπτόμουν το νησί συχνά.
Η Caroline έμεινε μόνιμα στο νησί, όπου και ήτο μαθήτρια. Εγώ εργαζόμουν ως πιλότος ελικοπτέρου σε ιδιωτική εταιρεία και ως εκ τούτου επισκεπτόμουν αρκετά συχνά με το ελικόπτερο – αλλά και με οιονδήποτε άλλο τρόπο – το νησί για να τη δω.
Αποφασίσαμε να παντρευτούμε το Σεπτέμβριο του 2018 και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019, ανήμερα της επετείου της γνωριμίας μας στη Πορτογαλία. Το σπίτι μας στα Γλυκά Νερά το επιλέξαμε τον Απρίλιο του 2019, πριν το γάμο μας και αρχίσαμε να κατοικούμε εκεί από τον Ιούνιο. Λίγες εβδομάδες αφού παντρευτήκαμε η Caroline έμεινε έγκυος.
Η ιδέα αυτού του παιδιού θα ολοκλήρωνε την οικογένεια και την ευτυχία μας. Δυστυχώς στους τρεις μήνες εγκυμοσύνης η Caroline απέβαλλε και έκτοτε η συμπεριφορά της άρχιζε σταδιακά να μεταβάλλεται.
Το Φθινόπωρο του ίδιου έτους μένει για δεύτερη φορά έγκυος στη Λυδία μας, …. Όπως κάθε γονιός νιώθει αμέριστη αγάπη για το παιδί του έτσι και μένα η Λυδία ειδικά και μετά τις περιπέτειες της υγείας της είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο και η αγάπη που νιώθω για αυτή δεν μου είναι δυνατόν να τη περιγράφω με λόγια.
Όπως προανέφερα καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της Caroline υπήρξε η απώλεια της πρώτης μας εγκυμοσύνης. Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου.
Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση της πρότεινα  να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας. Στην αρχή η Caroline δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εν τέλει τη σταμάτησε.
Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις. Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την   κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί.  Και πάλι ζητώ συγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου».

Ο 33χρονος υποστηρίζει ότι «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτηση μου».

Παράλληλα, υποστηρίζει: «Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω τη ποινική διαδικασία. Επίσης ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος, έχω μόνιμο και σταθερό εισόδημα και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση ούτε αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις»

Σχεδιασμένη δολοφονία

Οι κινήσεις του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έγιναν με ακρίβεια ώστε να φανεί όσο το δυνατόν πιο πειστική η ληστεία ακόμη και σε αστυνομικούς εξπέρ σε αντίστοιχες αναλύσεις. Οταν έγινε η εξέταση του χώρου μόνο ένας – δύο εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη γνησιότητα των ευρημάτων της ληστείας. Ωστόσο, αυτές οι επιφυλάξεις ξεπεράσθηκαν, επικράτησε η σιγουριά για γνήσια ληστεία και άρχισε η μεθοδική αναζήτηση σε λίστες κακοποιών. Είναι προφανές ότι αν ο δράστης είχε βρεθεί σε μία «κακιά στιγµή», σε μία «έκρηξη οργής» θα ήταν σε τέτοια ταραχή που θα προχωρούσε σε σπασμωδικές ενέργειες, οι οποίες θα γίνονταν αμέσως αντιληπτές. Συνεπώς, η αποκάλυψη του φόνου θα γινόταν μέσα σε λίγα λεπτά…».

Σε αυτή την αναφορά προχώρησαν μιλώντας στα «ΝΕΑ» στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολήθηκαν με την υπόθεσης της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, το ξημέρωμα της 11ης Μαΐου, στα Γλυκά Νερά.

Μία από αυτές ήταν η αφαίρεση της κάρτας μνήμης από την κάμερα ασφαλείας, ώστε να μην αποθηκεύει εικόνα των κινήσεων στο σπίτι, περίπου 4 ώρες πριν από το έγκλημα. Μία ακόμη ήταν η σιγουριά του στην περιγραφή των κακοποιών. Μιλούσε με λεπτομέρειες για τους σωματότυπους των δραστών, κατηύθυνε τη δημιουργία σκίτσου υπόπτων, ενώ περιέγραφε το ασημί πιστόλι που τάχα έφερε ένας από αυτούς