Εκείνος 32χρονών πιλότος ελικοπτέρων και εκείνη 20χρονων φοιτήτρια. Ο Μπάμπης και η Καρολάιν έδειχναν να απολαμβάνουν τη ζωή τους απόλυτα ερωτευμένοι και ήρεμοι. Ο ένας για τον άλλον. Ή έτσι φαινόταν τουλάχιστον.

Tο νήμα της κοινής τους ζωής κόπηκε βίαια και άγρια στις 11 Μαΐου, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Και η ομολογία της δολοφονίας από τον ίδιο της τον άνδρα επισφράγισε ένα έγκλημα που θα μείνει στην ιστορία.

Από τη γνωριμία τους και τις βουτιές σε ξενοδοχείο της Ρόδου το καλοκαίρι του 2018, τον παραμυθένιο τους γάμο στην Πορτογαλία έως την πτήση πάνω από τον χιονισμένο Παρνασσό, με πιλότο τον άντρα της και από εκεί στην εποχή του κοροναϊού με μάσκες στα πρόσωπα, με το παιδί τους να είναι η απόλυτη προτεραιότητα της ζωής τους, όλοι είχαν να λένε για τον μεγάλο έρωτα του ζευγαριού.

Το ενός έτους κοριτσάκι τους, η Λυδία, που ήρθε στον κόσμο στις 3 Ιουνίου, επισφράγισε με τον πιο τρυφερό τρόπο την ευτυχία του ζευγαριού.

Ο 32χρονος πιλότος, έκανε συχνά ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είχε μια καριέρα που τους εξασφάλιζε μια άνετη καθημερινότητα καθώς εργαζόταν ως «αεροταξί» πετώντας καθημερινά από τα Μέγαρα και το Ελευθέριος Βενιζέλος σε όλη την Ελλάδα. Μύκονος, Σαντορίνη και όλα τα νησιά των Κυκλάδων αποτελούσαν καθημερινό του δρομολόγιο

Ο δήθεν τραγικός σύζυγος και δολοφόνος, έχει η εγκαταλείψει τη μεζονέτα των Γλυκών Νερών και μαζί με τη μικρή Λυδία προσπαθούσε να συνεχίσει τη ζωή του.

Λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στα Γλυκά Νερά, ο σύζυγός της, την αποχαιρέτησε με μια ανάρτησή του στα social media και με μια υπέροχη φωτογραφία από το γάμο τους στην οποία και οι δύο λάμπουν από ευτυχία.

«Για πάντα μαζί. Καλό ταξίδι αγάπη μου», έγραψε ο Μπάμπης δίπλα στη φωτογραφία. Αλλωστε το ζευγάρι ήταν ενεργό στα social media και φρόντιζε να ανεβάζει συχνά φωτογραφίες τους από τις στιγμές και τα ταξίδια τους.

Το μυστικό ήταν καλά κρυμμένο στο αρρωστημένο του μυαλό. Ο δολοφόνος να αποχαιρετά το θύμα του…

Καθόλη τη διάρκεια των ερευνών, ο 32χρονος πιλότος είδε περισσότερο από 150 φωτογραφίες σεσημασμένων κακοποιών που έχουν διαπράξει ανάλογης αγριότητας ληστείες. Ωστόσο ο ο πρώτος κύκλος των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. κινούνταν στο… σκοτάδι, καθώς τα αποτελέσματα του DNA που συνέλλεξαν οι άντρες της σήμανσης και εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν έδωσαν ούτε ένα χρήσιμο στοιχείο που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση. Ίχνη δεν βρέθηκαν ούτε στα νύχια του θύματος.

Το μόνο που βρήκαν οι αστυνομικοί ήταν τα δακτυλικά αποτυπώματα του πιλότου στη μονωτική ταινία, αφού – όπως φέρεται να ισχυρίστηκε στις καταθέσεις του – την έδωσε ο ίδιος στους δράστες για να τον δέσουν, υπό την απειλή όπλου, καθώς εκείνοι δεν είχαν μαζί του.

Πόσο δίκιο είχαν οι αστυνομικοί που από την αρχή έλεγαν ότι κάτι δεν πάει καλά κι έβαζαν στο στόχαστρο τον σύζυγο.

Οι κάμερες της περιοχής δεν έδειξαν το όχημα διαφυγής, ούτε βοήθησε το σκίτσο του «κοντού» δολοφόνου που δημιουργήθηκε με βάση την υποτιθέμενη περιγραφή του 32χρονου συζύγου της Καρολάιν.

Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία της 20χρονης στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ μπήκε η γυναίκα που αναφέρεται ως ψυχολόγος της 20χρονης Καρολάιν, που βρισκόταν πολύ κοντά στο ζευγάρι και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του θύματος η οποία της είχε αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες της ζωής τους.

Τα ερωτηματικά για την άγρια δολοφονία πολλά. Γιατί δεν υπάρχουν σημάδια πάλης στο σώμα ή ίχνη γενετικού υλικού στα νύχια της 20χρονης; Γιατί έλειπε  μόνο η κάρτα μνήμης από την κάμερα του σπιτιού; Γιατί δεν πήραν μαζί τους ή δεν κατέστρεψαν τα κινητά του ζευγαριού; Γιατί οι γείτονες δεν άκουσαν φωνές; Στις πολλές καταθέσεις του στις αρχές ο 32χρονος πιλότος δεν είχε κατορθώσει να αναγνωρίσει κανέναν ύποπτο μεταξύ εκείνων που του είχαν υποδείξει οι αστυνομικές αρχές.

Ολα ήταν σκηνοθετημένα, όμως, το τέλειο έγκλημα δεν έγινε ποτέ και οι χθεσινές δραματικές εξελίξεις επιβεβαίωσαν το γεγονός.

Κλειδί η ψυχολόγος

Η ίδια η ψυχολόγος σε συνέντευξή της είχε αναφερθεί στην πολύ όμορφη σχέση που είχε το νεαρό ζευγάρι. Αραγε έλεγε ψέματα;

Αν ένα ζευγάρι έχει πρόβλημα, η γυναίκα το εμπιστεύεται. Τόσους μήνες που έβλεπα την Καρολάιν θα μου έλεγε αν είχε κάποιο θέμα. Στον ψυχολόγο ξεδιπλώνεις την ψυχή σου. Και αν δεν το κάνεις στη αρχή, αυτό θα φανεί. Λέω σε όλους ότι η κοπέλα δεν είχε πρόβλημα και όλοι αναρωτιούνται. Η κοπέλα αυτή ήταν τόσο αυθόρμητη, ένα παιδί γελαστό. Ενα γλυκύτατο παιδί, που στην ηλικία αυτή αν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα θα μου το έλεγε. Αυτό και μόνο. Ερχονταν μήνες. Αφού το μωρό το έφερναν με το καρότσι στο ιατρείο. Δεν ερχόταν ποτέ μόνη της. Δεν ερχόταν ποτέ μόνος του. Πάντα οι τρεις τους. Ηταν πολύ δεμένοι. Τα συζητούσαμε όλα. Η Καρολάιν αισθανόταν πάρα πολύ καλά. Είχε τη Λυδία που μεγάλωνε, είχε τον Μπάμπη δίπλα της, θα ερχόταν η ώρα που θα έπρεπε να διαχειριστεί τις σπουδές της και οπότε πάλι θα τα βάζαμε σε ένα πρόγραμμα» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η 20χρονη μητέρα την αντιμετώπιζε ως φίλης της.

Οι καταθέσεις

Σε μια από τις καταθέσεις του ο 32χρονος πιλότος είχε περιγράψει όλα όσα έζησε εκείνο το εφιαλτικό βράδυ στο σπίτι του στα Γλυκά Νερά. Είχε περιγράψει το ψέμα με το οποίο έντυσε τη δολοφονία του.

«Ξύπνησα όταν άκουσα το τρίξιμο στο πόμολο της πόρτας. Δεν κατάλαβα τι ώρα ήταν ακριβώς. Όταν άνοιξα τα μάτια μου, είδα να μπαίνουν στο δωμάτιο τρεις άνδρες. Με πλησίασε αυτός με το πιστόλι και πριν μου πει οτιδήποτε, του είπα: “Στο σαλόνι υπάρχουν 10.000 ευρώ μετρητά. Σε παρακαλώ μην μας πειράξεις», φέρεται να έχει πει στην κατάθεσή του.

«Είμαστε αγαπημένοι και μένουμε στη μεζονέτα», είναι τα πρώτα λόγια που βγαίνουν από το στόμα του για να αναφερθεί στη συνέχεια με λεπτομέρειες για το πώς τον ακινητοποίησαν οι δράστες. «Η γυναίκα μου δεν εργάζεται και σπουδάζει στο πανεπιστήμιο», είπε στους αστυνομικούς λίγες μέρες μετά τον χαμό της.

«Επειδή ένιωθα το όπλο και έβλεπα τον άλλο να στοχεύει τη γυναίκα μου με το revolver, δεν αντιστάθηκα καθόλου και έπεσα στο πάτωμα. Τους είπα πως τα χρήματα είναι στο σαλόνι. Αυτός με το πιστόλι ξεκίνησε να μου δένει το στόμα με ταινία. Με έπιασε στο στόμα και γύρω από το κεφάλι και τον λαιμό πολλές φορές σφιχτά και συνέχισε να με κρατάει στο πάτωμα, σπρώχνοντας με το χέρι του στην πλάτη», είπε στους αστυνομικούς.

Στην περιγραφή στους αστυνομικούς έδωσε όσα περισσότερα στοιχεία μπορούσε να θυμηθεί για τους τρεις δράστες. «Οι δύο άνδρες ήταν πιο ψηλοί από εμένα, που είμαι 1.77. Φορούσαν σκούρα ρούχα, μακρυμάνικες μπλούζες και μαύρα γάντια στα χέρια τους. Στο κεφάλι τους φορούσαν full face κουκούλες και φαίνονταν μόνο τα μάτια τους. Ο ένας κρατούσε ένα μαύρο πιστόλι και ο άλλος ένα ασημένιο revolver, αυτό με τον μύλο. Τους δύο ψηλούς δεν μπορώ να τους αναγνωρίσω, είδα μόνο τα μάτια τους και θυμάμαι το βλέμμα τους. Αυτός με το revolver φαινόταν λιγότερο σίγουρος για τις κινήσεις του, δεν πήρε πρωτοβουλίες».

Σύμφωνα με την περιγραφή του πιλότου, είχαν ύψος από 1.80 έως 1.87, κανονική σωματική διάπλαση, ο ένας 30 με 35 ετών και ο άλλος 25 με 30. Όπως λέει, έχασε τις αισθήσεις του και όταν συνήλθε είδε ότι ήταν δεμένος με σχοινί στο πόδι του κρεβατιού, ενώ περιγράφει και τις προσπάθειές του να καλέσει την Αστυνομία.

«Προσπάθησα να καλέσω το «100», αλλά επειδή το έκανα με τη μύτη, πρέπει να πήρα και άλλα παρόμοια νούμερα. Τελικά κατάφερα να μιλήσω με την αστυνομία και φώναζα βοήθεια. Μου ζητούσαν να πω που είμαι, αλλά επειδή είχα την ταινία στο στόμα, δεν ξέρω αν με κατάλαβαν. Αφού έκλεισε η γραμμή, κάλεσα από την επανάκληση τη γειτόνισσα μας. Και σ’ αυτήν φώναζα όσο μπορούσα βοήθεια. Τελικά μετά από περίπου 15-20 λεπτά άκουσα θόρυβο από κάτω, οι αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, δεν ξέρω με ποιον τρόπο», είπε ακόμη ο πιλότος.

Οι χθεσινές εξελίξεις δείχνουν ένα άνδρα που όχι μόνο σκότωσε τη γυναίκα του μπροστά στο παιδί τους. Αλλά έναν κυνικό δολοφόνο που έστησε μια δήθεν ληστεία που… πήγε στραβά. Η ώρα της Δικαιοσύνης θα είναι κοντά και ο πέλεκυς πολύ σκληρός…