Αιχμές κατά Παππά για «πατρονάρισμα» του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, διατύπωσε στη νέα κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο «κόκκινος εργολάβος» Χρήστος Καλογρίτσας. Απαντώντας στον εισηγητή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, ο μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε ότι ο τότε υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε για τα ποσά με τα οποία θα προσέρχονταν στον διαγωνισμό συγκεκριμένοι επιχειρηματίες. «Εσάς πόσα σας είχε πει να βάλετε;», ρωτήθηκε ο κ. Καλογρίτσας και απάντησε: «24-25 εκατομμύρια. Οι δικοί μου αντέδρασαν». Ο κ. Κεγκέρογλου τον ρώτησε: «Υπουργός που θα φρόντιζε την διαφάνεια του διαγωνισμού ήταν αυτός ή πατρόναρε τον διαγωνισμό;». «Μου είχε πει ότι έπρεπε να φτάσουμε σε ένα συγκεκριμένο νούμερο. Προσπάθησε να πει πως αυτό θα έπρεπε να κάνει ο ένας κι αυτό ο άλλος», απάντησε ο μάρτυρας. Εν τω μεταξύ ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος επανήλθε στο θέμα Αρτεμίου ρωτώντας εκ νέου τον επιχειρηματία τι ήταν ο κωδικός «Α2» που υπάρχει στο σημειωματάριό του. «Να το τελειώνουμε, το Α2 ήταν ο Αρτεμίου», απάντησε εκείνος και ο βουλευτής τον ρώτησε: «Άρα επιβεβαιώνετε όλα αυτά που χθες μας είπατε, ότι Αρτεμίου – Παππάς ήταν ένα, να το αποσαφηνίσετε. Ο Α2 Αρτεμίου στο σημειωματάριο σας περιγραφόταν ως εκ των μετόχων στο σχήμα;». Καλογρίτσας: «Το έχω εξηγήσει σαφώς. Το θέμα της χρηματοδότησης και της επιστροφής προς εμένα των χρημάτων έγινε έτσι. Ο Παππάς εγγυόταν πως θα πάρω τα λεφτά μου πίσω. Αναφερόταν ο Α2 100% και ότι θα τα συγχωνεύσουνε την επόμενη ημέρα». Ο ίδιος είπε ότι σε κάποιο δικηγορικό γραφείο όπου ήταν και ο Αρτεμίου «έγινε το τελικό κι εκεί με ρίξανε».

«Δεν πήγα εγώ εκεί. Εκεί με ρίξανε. Με καταστρέψανε. Εκεί κατέστρεψαν τον γιο μου έναν λεβέντη υγιή. Αυτά ήταν επώδυνα. Μέχρι που έχασα τον διαγωνισμό θεωρούμουν από τις κορυφαίους ομίλους. Έχασα τα πάντα. Η οικογένεια μου κλαίει. Δεν έχω ούτε κρεβάτι να κοιμηθώ», φέρεται να είπε προκαλώντας το ειρωνικό σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη: «Κοντεύω να κλάψω…», του είπε. Επικράτησε θόρυβος με τον κ. Καλογρίτσα να λέει ότι «χωροφύλακες ανακριτές δεν δέχομαι!» ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Πολάκη του είπε: «Άντε ρε παλληκάρια της φακής. Να με προστατεύσετε κύριε πρόεδρε. Παλικάρι της φακής. Έλα Πολάκη να τα πούmε έξω οι δυο μας!». «Δεν με ακουμπάει καμία σου απειλή Καλογρίτσα!», του απάντησε εκείνος. Η κόντρα με τον κ. Πολάκη είχε και συνέχεια καθώς ο μάρτυρας φαίνεται να εκνευρίστηκε πολύ. Μάλιστα φέρεται να του είπε: «Δεν είσαι σοβαρός! Οι χωροφύλακες ήταν πιο έξυπνοι από σένα. Τι θες; Να σου πω για το τι ήταν το White House και το White Poscha να ξέρεις; Γνωρίζω τι είναι». Εκεί παρενέβη ο κ. Μαρκόπουλος και είπε: «Να μη φύγει ο μάρτυρας αν δεν μας τα αποκαλύψει. Δεν θα φύγεις αν δεν μιλήσεις. Μην μας εμπαίζεις. Τι ήταν White House και White Porscha; Δεν θα παίζεις εδώ!». «Θέλω να ρωτήσω!», φώναξε ο κ. Πολάκης και ο μάρτυρας σχολίασε: «Εγώ έκανα τον Θεοδωρικάκο γραμματέα της ΚΝΕ επειδή είχα πρόσβαση στους παππούδες του κόμματος. Με τον Μίμη Ανδρουλάκη μαζί. Εγώ έκανα όμως και υπουργούς στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλο θες να σου πω; Μη μιλάς λοιπόν Πολάκη!».

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε αν είχε ταξιδέψει στην Βενεζουέλα μαζί με τους κ.κ. Παππά και Αρτεμίου και απάντησε ότι πήγαινε συχνά και ότι του άρεσε. «Μαζί τους πήγατε;», ρωτήθηκε από τον «γαλάζιο» Λάζαρο Τσαβδαρίδη και απάντησε ότι εκείνος πήγε με άλλο αεροπλάνο. «Μαζί βρεθήκατε;», ρωτήθηκε από τον κ. Μαρκόπουλο, ο οποίος τον κάλεσε

να μην εμπαίζει την επιτροπή. «Πήγατε την ίδια περίοδο με τους Παππά – Αρτεμίου;», επέμεινε ο βουλευτής της ΝΔ με τον μάρτυρα να απαντά: «Εμένα φίλος ήταν ο Λαφαζάνης που του άρεσε η Βενεζουέλα…».

Τα πυρά που δέχθηκε ο μάρτυρας δεν περιορίστηκαν στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπήρξαν και από την πλευρά της πλειοψηφίας η οποία τον κάλεσε να δώσει στοιχεία: «Πέντε ημέρες μας δουλεύεις!», φέρεται να του είπε ο κ. Τσαβδαρίδης. Ενώ και ο κ. Μαρκόπουλος του είπε: «Να σταματήσει να παίζει ο μάρτυρας. Να τα δώσει όλα τα στοιχεία-κλειδιά. Φυλλομετράς διαρκώς στοιχεία όμως τα δίνεις με το σταγονόμετρο. Εδώ δεν παίζουμε κύριε Καλογρίτσα. Να μιλήσετε. Τέλος με τα αστεία κύριε μάρτυρα. Μη μας φυλλομετράτε εδώ sms. Τέρμα τα μισόλογα. Δώστε τις επικοινωνίες τώρα. Δεν θα κοροϊδεύετε!». Υπό την πίεση αυτή ο κ. Καλογρίτσας εμφάνισε άλλο ένα sms μεταξύ του ιδίου και του κ. Παππά για την πορεία του «Documento» όσο συμμετείχε σε αυτό πριν τεθεί εκτός «σχήματος». Η ανησυχία που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο με τον επιχειρηματία να καθησυχάζει τον υπουργό Επικρατείας: «Νίκο μου! Όλα καλά! Γιατί έγινε κάτι που πρέπει να ξέρω; σ.χ.» («σ.χ.» σημαίνει «συντροφικοί χαιρετισμοί»). «Περί κλεισίματος ακούω. Πρόσεξε», του απαντάει ο κ. Παππάς. Και εκείνος του απαντά: «Αυτά δεν ανοίκουν σε μας! Περί νοικοκυρέματος άκουσες τίποτα? Νοικοκύρεμα και όχι κλείσιμο! Νίκο μου! Με “Το πρόσεξε” τι εννοείς? Σ’ αγαπώ. σ.χ.». «Αν κλείσει πρόσεξε», επιμένει ο κ. Παππάς εμφανώς δυσαρεστημένος και ο κ. Καλογρίτσας του απαντά: «Νίκο μου! Εμείς δεν θα την κλείσουμε! Ποιος θα την κλείσει? Οι μόνοι που μπορούν είναι οι δημοσιογράφοι! Ξέρεις κάτι? Επίσης πάλι ρωτάω: τι εννοείς “πρόσεξε ?”. σ.α.». «Εννοώ ότι δεν πρέπει να εκτεθούμε. Βουίζει ότι ο Μητσοτάκης μέσω Θεοδωρικάκου σου έχει βάλει θέμα. Εγώ δεν το πιστεύω». «Τέτοιες δήθεν αμφιβολίες αλλού, ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΝΑ! Αφού εσύ δεν το πιστεύεις, τι σε νοιάζει που βουίζει? Εγώ κομματικά πειθάρχισα και πειθαρχώ μόνο στην Αρχηγό μας και τον σύντροφό μου Π. σ.χ.», του απαντά ο «κόκκινος εργολάβος» και ο κ. Παππάς του απαντά καθησυχασμένος: «Μπράβο. Άρα συνεχίζουμε».

Η κατάθεση του κ. Καλογρίτσα ολοκληρώθηκε και πλέον ο επόμενος μάρτυρας (την Πέμπτη 27 Μαίου) που θα καταθέσει είναι ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, ο οποίος συμμετείχε στην συνάντηση Καλογρίτσα – Κοντομηνά την περίοδο του διαγωνισμού για τις άδειες.