Στα Γλυκά Νερά, στην περιοχή που από εχθές είναι σοκαρισμένη από το απίστευτης αγριότητας φονικό, βρέθηκε η κάμερα του Mega καταγράφοντας την εξέλιξη των ερευνών αλλά και το μούδιασμα των κατοίκων που αδυνατούν να πιστέψουν τα όσα συνέβησαν, κόβοντας απότομα και βίαια το νήμα της ζωής για μια 20χρονη κοπέλα – μητέρα ενός μωρού ενός έτους.

«Δεν πιστεύω ότι άκουσε κάποιος κάτι. Τα σπίτια βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους. Στα Γλυκά Νερά υπάρχει μικρή εγκληματικότητα. Αυτό που έγινε μας έχει σοκάρει όλους. Πιστεύω ότι είναι μοναδική περίπτωση. Την είχα δει την κοπέλα, δεν είχα όμως επαφή με το ζευγάρι. Νομίζω ότι έμεναν εδώ γύρω στον 1,5 χρόνο. Εγώ μένω περίπου 50 μέτρα από το σπίτι του ζευγαριού. Δύο σπίτια πιο πάνω. Δεν νομίζω ότι θα ακούγονταν αν φώναζαν βοήθεια. Όλα τα σπίτια τα καινούργια είναι με διπλά τζάμια», είπε ο κ. Δημήτρης, κάτοικος της περιοχής.

«Προσωπικά έχω υποστεί, την προηγούμενη εβδομάδα μικροκλοπή. Στην περίπτωση αυτή το εντυπωσιακό είναι θρασύτητα. Είναι σκεπασμένοι με κουκούλες, και απλά κάνουν αυτό που θέλουν και φεύγουν. Δεν κινούνται πολλά αυτοκίνητα στην περιοχή. Οι δρόμοι είναι σκαμμένοι λόγω του αποχετευτικού. Αν ερχόταν ένα άγνωστο αυτοκίνητο και παρακολουθούσε, σίγουρα θα γινόταν αντιληπτό, η κίνηση είναι μικρή», εξήγησε ο ίδιος.

«Έχω την εντύπωση ότι ήταν λίγο στημένο αυτό. Κάπου γνώριζαν οι δράστες τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι. Το σπίτι που έμενε το ζευγάρι είναι δεκαετίας. Νομίζω ότι το έχουν νοικιασμένο. Κατοικείται και η διπλανή μεζονέτα. Σε απόσταση πέντε μέτρων, απέναντι, υπάρχει άλλο σπίτι επίσης. Έχουμε κάνει τα σπίτια μας φρούρια, και δεν μπορούμε να προφυλαχτούμε», πρόσθεσε ο κ. Δημήτρης.

«Η αστυνομία θα συλλάβει αυτά τα καθάρματα»

«Η αστυνομία θα συλλάβει αυτά τα καθάρματα», σχολίασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος.

«Η αστυνομία θα τους συλλάβει αυτούς τους αλήτες, τους δολοφόνους, τα καθάρματα, που στέρησαν από ένα παιδί το να γνωρίσει τη μητέρα του. Η αξία της ζωής είναι πρώτη από όλα. Πρέπει η πολιτεία επιτέλους να ξεχωρίσει το έγκλημα όταν αφαιρείται ζωή. Η πεζή περιπολία σε συνεργασία με την εποχούμενη φέρνει αποτελέσματα. Η περιπολία φέρνει πληροφορία, ενημέρωση, μιλά με τον κάτοικο της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γερακαράκος.

«Από τα στοιχεία που υπάρχουν είναι προφανές ότι είχε στοχοποιηθεί το σπίτι, γνώριζαν από πού θα μπουν. Υπάρχουν και άλλα εγκλήματα που έχουν αγριότητα. Εδώ ξεκίνησαν από το κατοικίδιο. Έπνιξαν το σκυλί και το κρέμασαν. Αυτό δείχνει κάτι. Και στη συνέχεια σκοτώνεις για κάποια λεφτά μια 20χρονη γυναίκα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είχε πολλά όνειρα, ήταν πολύ δημιουργική, ήθελε να ζήσει»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε και μια παλιά δασκάλα της αδικοχαμένης 20χρονης Καρολάιν, η κ. Μαριλένα Πονηράκη.

«Την Καρολάιν την γνώριζα. Ήταν μέλος της θεατρικής ομάδας που είχαμε το 2016 στην Αλόννησο, και έτσι την γνώρισα. Εκείνη η περίοδος ήταν πολύ δημιουργική. Η συνεργασία μας ήταν πολύ ωραία, γελάσαμε, ήμασταν χαρούμενοι. Έτσι θυμάμαι την Καρολάιν, έναν άνθρωπο χαρούμενο, δημιουργικό, που είχε χαρά για τη ζωή, ήθελε να ζήσει. Φαίνεται και από τις επιλογές της. Ερωτεύτηκε, έκανε ένα μωρό, ταξίδευε. Όταν έμαθα αυτό που συνέβη σοκαρίστηκα, ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι συνέβη αυτό στην Καρολάιν. Η τοπική κοινωνία στην Αλόννησο έχει σοκαριστεί. Είναι ένα παιδί του νησιού. Το σύζυγός της δεν τον είχα γνωρίσει. Εγώ ουσιαστικά το 2016 τη συναναστράφηκα. Της άρεσαν πολλά πράγματα. Μπήκε στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, είχε πολλά όνειρα, ήταν ακόμα μικρή. Ήταν ένα πανέμορφο κορίτσι, με εξωτική ομορφιά», είπε η κ. Πονηράκη.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες των αρχών στρέφονται και σε ανθρώπους που έμπαιναν στο σπίτι του ζευγαριού, για να φέρουν σε πέρας ενδεχομένως κάποιες εργασίες, και οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν λειτουργήσει ως πληροφοριοδότες στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής καταγγέλουν την ελλιπή αστυνόμευση, σημειώνοντας ότι η εγκληματικότητα στην περιοχή έχει αυξηθεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το άτυχο ζευγάρι υπήρξε εξαρχής συνεργάσιμο με τους δράστες, αποκαλύπτοντας που ήταν τα χρήματα που φυλούσαν στο σπίτι, προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα. Κάτι που ωστόσο δεν κατέστη δυνατό.